|

'İmamım' deyince daha çok dövdüler

15 Temmuz gecesi gözaltına alınan Üsküdar Taşocakları Camii İmamı Mustafa Şenel yaşadıklarını anlattı: Komutan, imam olduğumu öğrenince daha çok vurmaya başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:48 - 11/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Fetulahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasında gözaltına alınan Üsküdar Taşocakları Çamii İmamı Mustafa Şenel, imam olduğunu öğrenen askerlerin kendisine daha katı davrandığını söyledi. İhanet gecesi yaşadıklarını Yeni Şafak'a anlatan Şenel, Kuleli Askeri Lisesi'nin hemen arkasında oturduğunu, duyduğu sesler üzerine açtığı televizyondan darbe girişimini öğrendiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatını duyunca, oğluma dönerek, 'Neden hala buradasın, sokağa çıksana' dedim. Ancak, ilerleyen saatlerde oğlumdan haber alamadım. Bunun üzerine onu aramak için ben de sokağa çıktım. Otomobille Çengelköy girişine geldiğimizde askerler bizi durdurdu. Mecburen teslim olmak zorunda kaldık ”dedi.



KONUŞMA VURURUZ


Şenel, şöyle devam etti: “Karakol önünde yaklaşık 70-80 kişilik bir grup yerde oturur vaziyette bekliyordu. Ben soru sorduğumda, 'Konuşma, sus. Yoksa vururuz' diye beni tehdit ettiler. Aklım oğlumda olduğu için, komutana 'Mücahit burada mı bir seslensene' dedim. Ancak komutan ilgilenmedi. Ben de 'sen söylemezsen ben söylerim' diyerek, 'Mücahit oğlum burada mısın' diye bağırdım. Oğlum, köşeden 'baba ben buradayım' diye ses verdi. O anda komutan beni yakalayıp, 'neden bağırıyorsun' diye vurdu.”



İŞKENCE DOZU ARTTI


Bu olayın ardından komutanla aralarında bağrışmaların yaşandığını ifade eden Mustafa Şenel, “Komutan tişörtümü yırtıp vurmaya başladı. Ben de 'istediğin kadar vur' dedim. Kendini kaybeden komutan, 'seni vurmam asarım' diye bağırdı. O arada selalar okunuyordu. Araya giren oğlum, 'Vurmayın, babam imam' diye bağırdı. Bunu duyan komutan daha çok sinirlendi. Birkaç kez daha vurduktan sonra ellerimi ve ayaklarımı kelepçeleterek beni başka bir grubun bulunduğu yere gönderdi. Hiçbir konuşma yapmadan sesimizi dahi çıkarmamamız yönünde emirler verdi. Sabaha kadar yerde yüzükoyun bir şekilde bekletildim” dedi.



#Mustafa Şenel
#FETÖ
8 yıl önce