|

İlk ihbar ‘Fidan’a suikast’ti

Ahmet Davutoğlu, 15 Temmuz'a ilişkin ilk ihbarın Hakan Fidan'a yapılacak bir suikast olarak geldiğini belirterek "Fidan da Genelkurmay'a gidip bu konuda bilgi veriyor. Darbenin erkene alınma nedeni de bu hareketlilik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:13 - 27/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, özel bir TV kanalında canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak soruları yanıtladı. FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesinde önce güvenli bir eve gittiğini, ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a ulaşmaya çalıştığını anlatan Davutoğlu, 5 yerli, 4 yabancı yayın kuruluşuna bağlandığını hatırlattı.



ZİHNİYETLE SAVAŞILMALI


"Allah bir daha Türkiye'ye öyle bir karanlık gece göstermesin" diyen Davutoğlu, iradesine sahip çıkacak bir halk olduğunun artık herkes tarafından bilindiğini aktardı. Davutoğlu, "Şimdi öyle bir yapıdan bahsediyoruz ki kendisine mehdi olduğuna inanılan, metafizik bir takım güçleri olduğu inanılan bir başka otoriteye bağlı olan bir bürokrasi ve böyle bir sapık zihniyet etrafında örgütlenen bir yapı. Bu zihniyet her şeyin temeli. Önce bu zihniyete savaş açmak lazım” ifadelerini kullandı.



SUİKAST İHBARI GELDİ


7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yerinden edilmek istendiğini hatırlatan Davutoğlu, Fidan'ın söz konusu yapının kodlarını ortaya çıkaran bir çalışma içerisinde olduğuna dikkati çekti. Darbe girişiminin olduğu gece MİT'te ciddi çatışmalar olduğunu söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "MİT karargahını ele geçiremediler. Burada da herkesin hakkaniyetle bakması lazım, anladığım kadarıyla, yine doğrudan bilgiye sahip değilim, esas ilk ihbar Hakan Fidan'a yapılacak bir suikast şeklinde geliyor. Bir ihtilal, bir darbe şeklinde değil de helikopterle gelinip Hakan Fidan'a yapılacak eylem şeklinde. Dolayısıyla da o sınırlarda olduğu için Hakan Fidan'da bunu Genelkurmay Başkanımızla görüşerek çözme yoluna gidiyor. Darbenin erkene alınma nedeni de bu hareketlilik. 15 Temmuz fiili zorba bir tehdit haline dönüştü. Bu yapıda kim olursa olsun halka bu zulmü yapmış olan kim olursa olsun üzerine gidilmeli."


#Ahmet Davutoğlu
#Suikast
#Hakan Fidan
#FETÖ
8 yıl önce