İlk ders Milli İrade

Yeni Şafak
Fazlı Şahan
04:0020/09/2016, Salı
G: 19/09/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

2016-2017 eğitim öğretim yılında açık öğretim öğrencileri dahil, örgün eğitimde resmi ve özel okullarda yaklaşık 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve 900 bin dolayında öğretmen ders başı yaptı. Yurt genelinde tüm okullarda, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konularını kapsayan törenler düzenlendi. İlk derslerde ‘milli irade’ konusu işlendi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adının yaşatıldığı “Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi”nde tören düzenlendi. 2016-2017 eğitim öğretim yılında açık öğretim öğrencileri dahil, örgün eğitimde resmi ve özel okullarda yaklaşık 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve 900 bin dolayında öğretmen dün ders başı yaptı. Yurt genelinde tüm okullarda, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konularını kapsayan törenler düzenlendi.



ÖĞRENCİLERE BROŞÜRLER DAĞITILDI


Bakanlık tarafından hazırlanan “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına” ve “15 Temmuz 2016 Türkiye'yi Darbeyle İşgal Teşebbüsü” adını taşıyan broşürler de öğrencilere dağıtıldı. Arif Nihat Asya'nın “Bayrak” şiirinin okunduğu tören sırasında, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polis memuru Hüseyin Kalkan'ın son nefesinde elinde tuttuğu ve üzerinde kanının bulunduğu Türk bayrağı da gösterildi.





15 TEMMUZ SÖZLÜĞÜ


Broşürde demokrasi meydanlarına yer verildi, fotoğraflarının altında, 'onurlu ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar' ifadesi yazıldı. Broşürde, 'Cumhuriyet', 'Demokrasi', 'Meclis', 'darbe', 'cunta', 'FETÖ/PYD' kelimelerinin anlamlarının yer aldığı 15 Temmuz Sözlüğü de yer aldı. Yine broşürde, 15 Temmuz gecesi yaşananlar da 'o gece ne oldu?' başlığı altında saat saat anlatıldı, 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları da yer aldı.





15 TEMMUZ GECESİ YENİDEN CANLANDI


Okullarda darbe girişimi öğrencilere 'Milli İrade' dersi olarak anlatıldı. Törenlerde MEB koordinesinde hazırlanan 15 Temmuz ihanetini anlatan videolar öğrencilere izletildi. Ankara'daki törende, oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile şehit edilen reklamcı Erol Olçok'un reklam ajansı tarafından hazırlanan darbe girişimi videosu da katılımcılara izletildi.



Yaşanan ihaneti unuturmayacağız


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gelecek yıldan itibaren bütün ders kitaplarında ve müfredatta 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yer alacağını belirterek, darbeci terör örgütünden devralınan okulların 15 Temmuz şehitlerinin isimleriyle eğitim öğretime devam edeceğini vurguladı. 18 milyon örgün ve 8 milyon yaygın eğitim olmak üzere 26 milyon öğrenci ve kursiyer için 15 Temmuz'u anlatan broşür bastırıldığını, lise öğrencileri için de Prof. Dr. Erhan Afyoncu'nun da katkılarıyla ayrı bir kitapçık oluşturduklarını ve bu kitapçıkların öğrencilere dağıtıldığını hatırlatan Yılmaz, bu kapsamda 2 ayrı video gönderdiklerini bildirdi. Yılmaz, gazi ve şehit yakınlarının okullardaki 15 Temmuz etkinliklerine davet edilmesi yönünde öneride bulunduklarına değinerek, “İnşallah gelecek kuşaklar bir daha böyle bir ihanete asla izin vermeyecek bir şuurda yetişecektir” ifadesini kullandı.





Şehidin eşi oradaydı


Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adının yaşatıldığı “Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi”nde de tören düzenlendi. Buradaki törene, şehit Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir ile şehidin yakınları katıldı. Törende, şehit Halisdemir için hazırlanan köşede, Türk bayrağı, şehidin resmi, özgeçmişi ile bir kitabe yer aldı. Törende duygusal anlar yaşandı.



#Milli İrade