EDISYON:

İletişim Başkanlığı Fethiye'de yaşanan kavgayla ilgili iddiaları yalanladı

14:0510/09/2024, Salı
AA
Muğla Valiliği: Fethiye'de iki grup arasındaki kavganın siyasi bağlantısı yok.
Muğla Valiliği: Fethiye'de iki grup arasındaki kavganın siyasi bağlantısı yok.

İletişim Başkanlığı, Fethiye'de iki grup arasında yaşanan park kavgasının sosyal medyada dezenformasyon amacıyla kullanıldığını belirtti ve iddiaları yalanladı.

Muğla Valiliği, kentin Fethiye ilçesinde iki grup arasında çıkan kavganın etnik ve ideolojik bir bağlantısının bulunmadığını, park yeri anlaşmazlığından kaynaklandığı bildirildi.


Valilikten yapılan açıklamada, Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan kavga konusunda sosyal medyada yer alan gerçeği yansıtmayan paylaşımlarla ilgili açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.


DMM yalanladı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre 7 Eylül'de Fethiye'de yaşanan kavga, park yeri anlaşmazlığından kaynaklanmış olup herhangi bir etnik, siyasi bağlantısı bulunmamaktadır.


Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklaması şu şekilde:

"Fethiye'de iki grup arasındaki kavga ile ilgili sosyal medyada ortaya atılan iddialar kamuoyunu manipüle etme amaçlıdır.

7 Eylül 2024 tarihinde Muğla ili Fethiye ilçesi Ölüdeniz'de iki grup arasında park yeri anlaşmazlığından dolayı çıkan tartışma büyümüş ve iki tarafa mensup yaklaşık 50 kişinin de müdahil olmasıyla kavgaya dönüşmüştür.

Jandarma ekiplerinin anında müdahalesi sonucu olaya karışan 24 şahıs gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli soruşturma devam etmektedir. Bahse konu olayın iddiaların aksine etnik, siyasi veya ideolojik bir bağlantısının bulunmadığı tespit edilmiştir.

Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden provokasyon yaptığı tespit edilen şahıslar hakkında işlem başlatılmıştır. Kamuoyunu provoke etmeye yönelik dezenformasyonlara itibar etmeyiniz"


#Fethiye
#Muğla
#Muğla Valiliği

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.