EDISYON:

İletişim Başkanı Altun'dan Narin cinayetine ilişkin 'manipülatif yayın' uyarısı: Yakın takipteyiz

Semih Bozkuş
18:2913/09/2024, Cuma
G: 13/09/2024, Cuma
Yeni Şafak
Fahrettin Altun, Narin cinayetine ilişkin yayın kuruluşlarına 'sorumluluk' çağrısında bulundu.
Fahrettin Altun, Narin cinayetine ilişkin yayın kuruluşlarına 'sorumluluk' çağrısında bulundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'yi yasa boğan Narin cinayetine ilişkin 'manipülatif yayın' uyarısında bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Altun, soruşturmanın, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca gizliliğinin devam etmesine rağmen birçok ulusal medya organında konuya ilişkin son derece manipülatif, soruşturmaya zarar veren ve “reyting” odaklı olduğu anlaşılan sorumsuz yayınlar yapıldığını belirtti. Altun, söz konusu yayınlarla ilgili en yakın takibi yapmakta olduklarını kaydederek tüm medya kuruluşlarına 'sorumlu ve etik yayıncılık' çağrısında bulundu.

Türkiye, Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın yasını tutmaya devam ediyor.

Vahşi cinayete ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında katilin bulunması için tüm çalışmalar sürerken bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada da manipülatif yayınlar ve paylaşımlar bilgi kirliliğine neden oluyor.

Altun'dan 'manipülatif yayın' uyarısı

Soruşturmayı gölgeleyen ve doğru bilginin önüne geçen söz konusu bilgi kirliliğine ilişkin ise İletişim Başkanı Fahrettin Altun uyarıda bulunarak yakın takipte olduklarını belirtti.

Altun, X hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye'yi yasa boğan Narin cinayetine ilişkin 'manipülatif yayın' uyarısında bulundu.

Narin cinayetine ilişkin soruşturmanın, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca gizliliğinin devam etmesine rağmen birçok ulusal medya organında konuya ilişkin son derece manipülatif, soruşturmaya zarar veren ve “reyting” odaklı olduğu anlaşılan sorumsuz yayınlar yapıldığını belirten Altun, "Bu yayınlarla alakalı sağduyulu vatandaşlarımız da ilgili kurumlarımıza çokça şikayette bulunmaktadır." dedi.

"Manipülatif yayınlar yakın takibimizde"

Tüm medya kuruluşlarına 'sorumlu ve etik yayıncılık' çağrısında bulunan Altun şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşımızın aklıyla adeta alay edilen, konunun uzmanları olmamasına rağmen birtakım kişiler tarafından saatlerce olur olmaz mülahazalarda bulunulan, Narin kızımızın hatırasına saygının ve soruşturmanın selametinin tamamen göz ardı edildiği; izleyicisinin, okuyucusunun, dinleyicisinin yaşına bakılmaksızın yapılan bu yayınlarla ilgili en yakın takibi yapmakta olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız."




#Narin Cinayeti
#İletişim Başkanı
#Fahrettin Altun

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.