|

İlerleme raporu utanç verici

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB’nin Türkiye İlerleme Raporu’nu utanç verici olarak nitelendirdi. Bozdağ, “Raporda FETÖ’den terör örgütü yerine, ‘Gülen Hareketi’ olarak bahsedilmesini, esefle ve şaşkınlıkla karşılıyoruz” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 21:39 - 10/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB'nin Türkiye İlerleme Raporu'nda Fetullahçı Terör Örgütü'nden (FETÖ) bir terör örgütü olarak değil de “Gülen Hareketi'”olarak bahsedilmesini, esef ve şaşkınlıkla karşıladıklarını bildirdi.



15 TEMMUZ'U GÖRMEDİLER


Bozdağ, AB Komisyonunca hazırlanan rapora ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye aleyhine propaganda yürüten terör örgütleri PKK ve FETÖ'nün temelsiz iddiaları başta olmak üzere Türkiye karşıtlarının ülke aleyhindeki görüşleriyle soyut ve afaki pek çok iddiaya bu yılki raporda yer verildiğini belirtti. Raporda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türk halkının ve Türkiye'nin 15 Temmuz'daki destansı mücadelesine hak ettiği şekilde yer verilmediğini belirten Bozdağ, bu mücadelenin takdir de edilmediğine dikkati çekti.






BİR AB ÜLKESİNDE OLSAYDI


Bozdağ, “246 şehidin yaşam hakkı ve şehit yakınlarının mağduriyetleri ile 2 bin 194 gazinin ve ailelerinin mağduriyetlerinden söz etmeyen, bunların haklarından ve hukuklarından bahsetmeyen raporda, demokrasi, insan hakları, hukuk devleti, milli irade ve AB değerlerini yok etmeye teşebbüs eden Fetullahçı Terör Örgütü üyelerine ilişkin endişe ve kaygıları dile getirmeleri AB değerlerini savunanlar bakımından utanç vericidir” değerlendirmesinde bulundu. Bozdağ, “FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Türkiye'de yaşananların başka bir AB ülkesinde yaşandığında bu eylemleri yapan ve yaptıran terör örgütüne, Türkiye'nin sahip çıkması ya da ilerleme raporunda olduğu gibi terör örgütü demekten kaçınması halinde “AB üyesi ülkeler ne hissederdi?” sorusunu yöneltti.



FETÖ ÜYELERİNİN KAÇIŞ PLANI MOTİVASYON AMAÇLI


Bozdağ, FETÖ üyesi teröristlerin, cezaevinden kaçış planı ve krokisi olduğu şeklindeki haberlerle ilgili, “O çıkan krokinin gene bir motivasyon amaçlı örgüt planı olduğunu düşünüyorum. Yoksa öyle bir şeyi başarma şansları kesinlikle söz konusu değildir. Bunlara karşı her türlü tedbirler alınmıştır” diye konuştu.





#Bekir Bozdağ
#İlerleme Raporu
#Avrupa Birliği
8 yıl önce