|

İkna edemeyince kumpas kurdu

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in kaset kumpasıyla dizayn etmeye çalışmadan önce MHP’ye 4 kez heyet gönderdiği ortaya çıktı. Gülen’in MHP lideri Bahçeli’ye heyetler aracılığıyla selam ilettiği her seferinde reddedildiği anlaşıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 04:29 - 10/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli
MHP lideri Devlet Bahçeli

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen SPK soruşturması kapsamında “şüpheli” olarak dinlenen eski BDDK üyesi Haluk Tözüm’ün ifadesinde bir dönem FETÖ’nün hedefindeki MHP ile ilgili bölümler dikkat çekti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ihraç edilen eski BDDK üyesi Tözüm, ifadesinde, 2008 yılında İstanbul’da bir ilçenin eski emniyet müdürü olan M.Ç. ile birlikte Fatih Hastanesi’nin üst katında bulunan kafeye gittiklerini belirterek, “Hastane yönetimi Melih Nurol, eski bir vali Yusuf Yavaşcan ve başhekimi Ramazan isimli kişiyle tanıştım. Birlikte yemek yedim ve konuşmalarına tanık oldum. Melih Nurol, Fetullah Gülen’in yanına gidip geldiğini ve daha sonra MHP Genel Başkanına bir heyet halinde gidip selam götürdüğünü anlattı” dedi.

ZİYARETLERİ CİDDİYE ALMADI

Nurol’un bu konuşmasında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin söz konusu ziyareti ciddiye almadığını söylediğini aktaran Tözüm, “Genel Başkanın gelen selamı alaysı bir tavırla karşılayıp bu selamı getiren dördüncü heyet olduğunu söylediğini ve kendilerini uğurladığını ifade etti. Kendilerinin siyasi partilere kadar ulaşmaya çalıştıklarını söylemişti” şeklinde konuştu.

BAHÇELİ’Yİ HEDEFİNE KOYDU

Tözüm’ün söz konusu beyanları, FETÖ’nün MHP’ye kurduğu kaset kumpasıyla ilgili de ipuçları verdi. Teröristbaşı Fetullah Gülen’in selamını alaysı bir tavırla alan Bahçeli’yi sonrasında hedefine koyduğunu ve kendilerine karşı tutum ve düşüncelerinden dolayı düşman bellediğini ortaya koydu. Nitekim Isparta’da çıkan bizzat Fetullah Gülen tarafından söylenmiş ve yanındaki örgüt mensuplarınca kaleme alınmış notlarda, teröristbaşının Bahçeli hakkında, “Bahçeli’yi muhatap kabul etmiyorum, Bahçeli ve ekibi partiyi iyice dinden uzaklaştırıyor. Cuma namazına gidiyor, acaba abdesti var mı, abdest alıyor mu bilmiyorum. Çok münafık birisi. Rabbimin inayeti olmasa bizleri bir yudum suda boğarlar” şeklinde ifadeler kullandığı ortaya çıkmıştı.

FETÖ’cü polislerin işi

Bahçeli’yi istediği çizgiye getiremeyen FETÖ, daha sonra kaset kumpasını devreye soktu. Bu kapsamda MHP’yi yıpratmak ve dizayn etmek için 2011 seçimlerinden hemen önce “farkliulkuculuk” isimli internet sitesinde bazı görüntüler yayınlanmış, görüntülerde yer aldığı iddia edilen MHP’li yöneticiler istifa etmişti. Yaşanan kaset kumpası öncesi Gülen, dinsiz olmakla itham ettiği Bahçeli’ye beddualar ettiği ve partinin içinin daha da karışacağını ilan ettiği ortaya çıkmıştı. Söz konusu kaset kumpasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması devam ediyor. Soruşturma kapsamında kumpası kuranların önemli bir kısmının FETÖ’den tutuklu bulunan polislerin olduğu tespit edilmişti.

#FETÖ
#Devlet Bahçeli
#MHP
7 yıl önce