|

İkinci kalkışma önlemi

15 Temmuz darbe girişimi milletin destansı direnişiyle püskürtülen FETÖ, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içine gizlenmiş kripto üyeleriyle ülke için tehdit olmayı sürdürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/10/2016 Thursday
Güncelleme: 00:38 - 6/10/2016 Thursday
Yeni Şafak

Örgütün 'ikinci kalkışma hazırlığı' yaptığı iddiaları kamuoyunda yankılanırken, güvenlik birimleri FETÖ'cü hainlere karşı tedbirlerini artırdı. Elde edilen veriler ışığında TSK içinde başlatılan 'ari temizlik' çalışması ilk meyvesini dün verdi. FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen 368'i subay 540 asker görevden alındı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın imzasıyla geçici olarak görevden uzaklaştırılanların 113'ü Deniz Kuvvetleri, 427'si ise Hava Kuvvetleri personeli. FETÖ üyelerinin kripto mesajlaşma programı ByLock'u kullandığı belirlenen isimlere yönelik yeni operasyonların yapılabileceği belirtiliyor.



28 ALBAY GÖZALTINDA


540 askerin görevden uzaklaştırıldığı saatlerde dün 28'i albay 33 asker ile 6 'sivil imam'a İstanbul'da operasyon yapıldı. 15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan örgüt üyesi bazı sivil şahısların verdiği ifadeler doğrultusunda, 'darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri' iddia edilen 11'i kurmay olmak üzere 28 albay, 5 astsubay ile biri merkeze çekilen vali yardımcısı olmak üzere 6 'sivil imam'dan oluşan 39 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verildi. Şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.





'UYUYAN HÜCRELER'


Savcılığın sevk yazısında, şüphelilerin lise ve harp okulları öğrenim dönemlerinden beri örgütün emri ile hareket ettikleri, uzun yıllar örgüt içerisinde bulundukları, şüphelilerin bir kısmının kurmay albay rütbesinde olduğu, ancak 15 Temmuz darbe girişiminin herhangi bir organizasyonunda yeralmayarak geri planda durdukları, 'kripto, uyuyan hücre' olarak darbeye katılmadıklarının tespit edildiği anlatıldı. Şüpheli askerlerin bu şekilde darbe girişiminin başarısız olması ihtimalinde deşifre olmamak için, 'bir sonraki darbe girişimi ve benzeri eylemlerde görev almak üzere gizlendikleri' kaydedildi.



Mahrem dalga


15 Temmuz'da darbeci hainlerin merkez üssü Akıncı'da gözaltına alınan teğmenlerin ifadeleri doğrultusunda haklarında yakalama kararı verilen 101 zanlı arasında bulunan ve örgüt mensupları arasında 'mahrem imam' olarak adlandırılan TSK'da teğmen ve daha alt rütbeli subaylardan sorumlu olduğu iddia edilen öğretmen A.M.Z, Karabük'ün Yenice ilçesinde yakalandı. Zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından Ankara'ya gönderildi. 'Mahrem imam' operasyonları kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 5 kişiden 2'si de Kayseri'de yakalandı. 3 şüpheli ise adreslerinde bulunamadı.



#Darbe girişimi
#FETÖ
8 years ago