İkinci ihanet affedilmedi yeniden Mürted

Yeni Şafak
Haluk Karakaya
04:007/09/2016, Çarşamba
G: 6/09/2016, Salı
Yeni Şafak

FETÖ'cü hainlerin, darbe girişimi gecesinde kullandıkları 'Akıncı' 4. Ana Jet Üs Komutanlığı ismi “Mürted” olarak değiştirildi.

1995'e kadar Kazan'daki üssün adı “Mürted” olarak kullanılırken “Akıncı” olarak değiştirilmişti. Darbeciler bu üssü kullanarak bu bölgede yaşanan ikinci ihanetin yaşanmasına neden oldu. Bölge adını, Osmanlı-Timur arasında geçen 1402 Ankara savaşından alıyor. Osmanlı ordusunda yer alan Kara Tatarlar ve bazı Anadolu beyleri ihanet ederek Timur tarafına geçmişti.



DARBENİN İZLERİ SİLİNDİ


Ankara'nın hava savunmasını sağlamak için 1960 yılında Mürted ovasına inşa edilen, 1995 yılında Akıncı olarak değiştirilen üsse tekrardan eski adı verildi. 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainlerin kullandığı, Diyarbakır'dan kalkan F-16'ların yakıt ikmalini yaptğı Akıncılar üssünün adı Mürted olarak değiştirldi. Hainlerin kullandığı Akıncı üssünden kalkan F-16'lar Ankara'da kritik yerleri bombalayarak birçok kişinin şehit olmasına neden olmuştu.



İlk alçakçık değil


FETÖ'cü hainlerinin F-16'larının üs olarak kulandığı Mürted ovası ikinci kez hainliğe şahit oldu. Yıldırım Beyazıd-Timur arasında geçen 1402 Ankara savaşında Osmanlı ordusunda yer alan Kara Tatarlar ve bazı Anadolu beyleri ihanet ederek Timur tarafına geçmişti. Bu savaşta Osmanlı ordusu yenilmiş ve padişah Yıldırım Beyazıd esir düşmüştü. Bölge adını savaşta yaşnan ihanet sonucu, İslam'da dininden ayrılan, dini reddeden anlamında 'Mürted' olarak anılmaya başlanmıştı.


#FETÖ
#Mürted

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.