|

İki imzalı tek savcı

17-25 Aralık darbe girişimine tanıklık eden eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oğuzhan Atamtürk Uyar, FETÖ’nün Selam Tevhid Kumpası ile ilgili bilinmeyenleri anlattı. Uyar, 100 klasörlük soruşturmanın kendisinden saklanmaya çalışıldığını söylerken, dönemin zabıt katibi ise Savcı Adem Özcan’ın iki farklı imza ve paraf kullandığını belirtti

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:39 - 12/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından Selam Tevhid Kumpası'na imza atan 54 hakim-savcı hakkında düzenlenen iddianamede, 17-25 Aralık darbe girişiminin canlı tanıklarından dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oğuzhan Atamtürk Uyar'ın ifadeleri yeraldı. O dönem başsavcıvekilliğine atandıktan sonra tüm soruşturma dosyalarını görmek istediğini belirten Uyar, Selam Tevhid dosyasında incelediği evraklardan birinin üzerinde 'Ahmedinecad Hasan Nasrallah ve Recep Tayyip Erdoğan' isimlerinin yazılmış olduğunu fark ettiğini söyledi. 100'den fazla klasörden oluşan Selam Tevhid soruşturmasına ilişkin tüm dökümanları, dosyanın savcısı Adem Özcan'dan istediğini, fakat kendisine sadece bir klasör gönderildiğini kaydeden Uyar, geri kalan dosyaların kendisinden gizlenmeye çalışıldığını anlattı.



SADECE BİR KLASÖR VERDİLER


Uyar, “Sadece bir klasörünü gönderdi. Katipleri göndererek tüm klasörleri istedim. 2 katibi görevlendirdim. Tüm tapelerde yeralan isimleri liste halinde tespit ettirdim. TEM Şube'ye yazı yazdım ve yapılan işlemlerle ilgili bilgi istedim ancak 14 Şubat 2014'te gelen cevabi yazıda, 'dosya ile ilgili herhangi bir kayda rastlanmadığı' söylendi” şeklinde ifade verdi. Savcı Adem Özcan'ın 'DHKP-C üyeliği'nden tutuklatmak istediği bir avukatın kendisine gelerek serzenişte bulunduğunu dile getiren Uyar, “Selam Tevhid kapsamında dinlendiğini basından öğrenince bana gelerek 'Artık savcı bir karar versin, ben DHKP-C'li miyim, Selam'cı mıyım? Ben de bileyim' şeklinde yakındı” dedi.





KAYITLARI ÇEKMECEDE 'UNUTMUŞ'


Başsavcıvekili Uyar ayrıca, Özcan'ın dosyadan alınmasından sonra kendisine mühürlü bir zarf içerisinde gizli tanık ifadesi gönderdiğini söyledi. Özcan'a 'evrakın neden kendisinde kaldığını' sorduğunu anlatan Uyar, Özcan'ın kendisine cevap olarak “Evrak çekmecemde unutulmuş. Tape kayıtlarını içeren harddisklerde bende” dediğini belirtti. Özcan'ın çekmecesinde 'unutulmuş' olan dinleme tapelerinin daha sonra sosyal medya platformlarından yayınlandığı ortaya çıkmıştı.



'O GARİPLİK DİKKATİMİ ÇEKTİ'


İddianamede Zabıt Katibi Ali Ural'ın sözleri de kayıtlara geçti. Ural, Savcı Adem Özcan'la ilgili önemli bir ayrıntıyı paylaştı. Ural, Özcan'ın Selam Tevhid dosyasında yılın belirli dönemlerinde 'iki farklı imza ya da paraf kullandığını' sözkonusu garipliğin dikkatini çektiğini kaydetti. İddianamede ayrıca Selam Tevhid kumpasının sanıkları dönemin TEM Şube Müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin sorgudaki ifadeleri de yer buldu. Atayün ve Köse, yapılan işlemlerin savcılık talimatlarına ve mahkeme kararlarına göre olduğunu savundu.


#Oğuzhan Atamtürk Uyar
#Selam Tevhid Kumpası
#Ömer Faruk Aydıner
8 yıl önce