İhraç çıktığı gün özel sektöre kaçtılar

Yeni Şafak
04:003/10/2016, Pazartesi
G: 3/10/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Bakanlar Kurulu kararıyla kamu kurumlarındaki FETÖ’cüler bir daha kamuya dönmemeleri için KHK ile atılmaları kararına rağmen SPK bu kararı deldi. SPK, üç personelinin KHK'da adları yer aldığı gün özel sektöre geçmesine göz yumdu.

Kamuda FETÖ'cü oldukları tespit edilenlerin, yeniden kamuya dönmelerinin önlenmesi için Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile görevden alınmaları Fetullahçı Terör Örgütü'nü sıkıntıya soktu. Örgüt bu durum üzerine ileride yeniden kendi elemanlarının kamuya dönüşünü kolaylaştırmak ve KHK ile görevden atılmamaları için unsurlarını istifa ettirerek özel sektöre kaçırmaya başladı. Yetkililer FETÖ'nün bu kurnazlığını istifa eden personelin istifa tarihi itibariyle KHK'ya isimlerinin konulmasıyla çözülebileceğine işaret etti.



BAKANLAR KURULU KARARI VAR


Bakanlar Kurulu'nun ise kamu kurumlarındaki FETÖ'cü yapı mensuplarının yeniden devlet memuru olmamaları için istifalarının kabul edilmemesi ve KHK ile atılmalarının sağlanması konusunda bir kararı bulunuyor. Bakanlar Kurulu'nun kararının ise bazı kurum yöneticileri tarafından delindiği ortaya çıktı. Bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu'nda (SPK) son günlerde üst düzey personelinden üç kişinin aynı gün istifa ederek özel sektöre geçmeleri SPK yönetiminin karara uymadığını ortaya koydu. SPK'da bir başkan yardımcısının ve iki daire başkanının özel sektöre gittiği ortaya çıktı.



3'Ü DE AYNI GÜN İSTİFA ETTİ


SPK yönetiminin bir enerji firmasına gitmesine izin verdiği bir daire başkanının 2013 başında SPK'ya atandığı, 2014'te 12 daire başkanından 11'inin değiştirildiği operasyonda görevde kalan tek isim olduğu öğrenildi. Bu daire başkanının eşinin de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nda (TMSF) FETÖ'den atıldığı belirlendi. Ancak dikkat çeken bir başka unsur ise, enerji sektörüne giden bu daire başkanı ile birlikte aynı gün SPK'da kurul başkan yardımcılarından biri ile birlikte bir daire başkanının da ayrılması dikkat çekti.



KHK'YA KONULABİLİYORLAR


FETÖ'nün bu taktiği uyguladığı fark edilince, kamu kurumlarından özel sektöre kaçmaya çalışanların istifaları kabul edildikten sonra o personelin isminin daha sonra KHK içerisine konulması yöntemi izlenmeye başlandı. Böylece bu kişilerin daha sonra kamuda görev almaları önleniyor. Kamu personeli 10 gün kesintisiz işe gelmemesi halinde müstafi (istifa etmiş) olmuş sayılıyor. Kamu personelinin istifası kabul edilmez yani onaylanmaz ise ve kişi çekip giderse, bir yıldan önce kamuya dönemiyor. Ama normal istifa eden kişi ise 6 ay sonra geri dönebiliyor.


#FETÖ
#SPK
#KHK
#Kamu personeli