|

İhbarcıya kumpas

Bursa'da, 2009 yılında Polis Akademisi Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı sorularının Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından çalındığını öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunan gencin telefonunun, bu örgüte bağlı polisler tarafından “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan dinlemeye alındığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında aralarında örgütün lideri Fetullah Gülen'in de bulunduğu 8 sanık hakkında iddianame hazırlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:52 - 1/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

İddianame, Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, 25 Temmuz 2015'te, Bursa KOM Şube binası girişindeki “dilek kutusu”ndan bir ihbar mektubunun çıktığı belirtildi. Mektubun KOM Şube'de görevli bir polis tarafından yazıldığı belirlendi.



BİR NUMARALI SANIK GÜLEN


Mektupta, polisler Mustafa Akkaya, Basri Kılıç ve Mükremin Ucun'un kendi aralarında emniyet içerisindeki 'Fetullahçı' memurların, kopya ve usulsüz dinlemeler yaptıklarına ilişkin konuştukları ve kopyacılığı ihbar eden Erkan Kabakçı'nın “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan telefonlarının dinlendiğini itiraf ettikleri yer aldı. İddianamede FETÖ'cü polislerin kendi içlerinde 'alt örgüt' kurdukları ifade edildi. İddianamede, FETÖ/PDY'nin lideri Fetullah Gülen ile polisler Abdullah Kaygısız, İhsan Yılmaz, Murat Sarı, Basri Kılıç, Mahmut İlaslaner, Ömer Sırma ve Hümmet Kaya'nın yargılanması istendi.


#Mustafa Akkaya
#Basri Kılıç
#Fetullahçı Terör Örgütü
#kumpas
#Fetullah Gülen
8 yıl önce