|

İhanette son perde

15 Temmuz kalkışmasında Hava Kuvvetleri’ni aktif olarak kullanan FETÖ’nün ihanet girişimleri sürüyor. Örgüt üyesi Albay Mustafa Ertürk, Konya 3. Hava Jet Üssü’nde görevli pilotlara ‘Savaş Çağırma Planı’ gönderdi. Acil çağrı mesajının ardından üs polis ekiplerince basıldı, 7 subay gözaltına alındı.

Yeni Şafak
04:00 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:34 - 18/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

FETÖ'nün darbe kalkışmasında aktif olarak kullandığı Hava Kuvvetleri'nde 'subay üniformalı bazı teröristler' ikinci bir kalkışmaya karşı harekete geçince operasyon düzenlendi. 'FETÖ'nün en önemli generali' olarak bildirilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Öztürk'ün 'Hasanım' diye çağırdığı Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Hasan Hüseyin Demirarslan'ın Yeni Şafak tarafından deşifre edilmesi sonrası planlanandan daha erken harekete geçerek Akıncı Üssü'nü feda eden örgüt, Konya'da ikinci bir kalkışmaya hazırlanırken güvenlik güçlerinden büyük darbe yedi.



'KONYA'YI TERK ETMEYİN'


İhaneti sürdüren isim, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Konya 3. Hava Jet Üs Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar'ın en önemli adamı Kurmay Albay Mustafa Ertürk oldu. Albay Ertürk, Konya üssündeki 132. ve 135. Filo Komutanlıkları için 'askeri çağırma planı' uyguladı. Sadece savaş durumu için uygulanabilen bu plan çerçevesinde çağrılan personel sadece ikinci bir emirde mesaiyi terk edebiliyor. Bu ihanet talimatı içerisinde filo komutanından başka FETÖ üyesi bulunmayan Türk Yıldızları filosuna tebliğ edilmedi. Ertürk, talimat gönderdiği pilotlara “Konya'yı terk etmeyin, sizi filoya aldıracağım" mesajı iletti.





VATANDAŞTAN TEKBİRLİ DESTEK


Bu girişimin haber alınması sonrası Konya'da çok sayıda polis, hakkında yakalama kararı bulunan üniformalı teröristleri gözaltına almak için Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na girdi. Polis, hain Albay Mustafa Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı üste herhangi bir çatışma yaşanmadı. Bu arada Türk bayraklarıyla garnizon yakınına gelen çok sayıda vatandaş tekbirler getirerek, bazı vatandaşlar da araçlarıyla korna çalarak, polise destek oldu.



MADENİ VURACAKLARDI


Hain Albay Ertürk'ün, Cumhurbaşkanı'na suikast düzenleyen ve Hava Kuvvetleri Komutanı'nı kaçıran FETÖ imamı MAK Timleri Komutanı Başçavuş Yılmaz Bahar ile darbeden bir gün önce saatlerce toplantı yaptığı ortaya çıktı. Öte yandan bu albayın Yüzbaşı Faruk Karaaslan'ı, Batman'da PKK'ya karşı yapılan saldırı planı çerçevesinde sivillerin çalıştığı madenin uçaklarla vurulması için zorladığı da ortaya çıktı. Eğer baskılar sonuç vermeseydi sivillerin çalıştığı maden FETÖ'cü subaylar tarafından hedef alınacak ve Batman halkı galeyana getirilecekti.



Yazıcıoğlu suikastında da varlar


FETÖ'nün darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldıran darbeci askerlerin arasındaki Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak'ın, Muhsin Yazıcıoğlu davasında da şüpheli olduğu ortaya çıktı. Yazıcıoğlu'nun şüpheli biçimde düşen helikopterinin enkazına giderek kritik parçaları söken Özsıcak, olay yeri görüntülerine de yansımıştı. AK Parti'li Selçuk Özdağ, “Bu şahıs mutlaka sorgulanmalı" dedi.



#FETÖ
#Konya
#Darbe
#3. Ana Jet Üs Komutanlığı
8 yıl önce