|

'İdam talebi doğal'

TVNET canlı yayınında açıklamalarda bulunan Ahmet Davutoğlu, darbe girişiminde bulunan FETÖ'cü askerlere yönelik olarak gündeme gelen idam taleplerini değerlendirdi. Davutoğlu, "Ne ceza verilirse azdır, bu talep doğaldır" dedi.

Yeni Şafak
18:25 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 19:07 - 19/07/2016 Salı
Yeni Şafak

FETÖ'nün darbe girişimini protesto eden Yeni Şafak gazetesi foto muhabiri Mustafa Cambaz'ın, Çengelköy'de askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirmişti. Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, FETÖ'cü darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit edilen Yeni Şafak foto muhabiri Mustafa Cambaz için taziye ziyareti gerçekleştirdi.



Ahmet Davutoğlu, TVNET canlı yayınında açıklamalarda bulundu.



Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:



O gece darbe kalkışmasını ilk duyuran TVNET'ti, tebrik ediyorum.Peygamber ocağı olan ordumuzu hak ettiği yere getireceğiz.

Birileri birliğimize savaş açarsa, bizim için birlikten başka yol yoktur.



15 Temmuz gecesi gereğini yaptık, hainlere teslim olmadık. Davamızı yabancı ellere teslim etmedik, etmeyeceğiz. Davamızla ilgili her adımda omuz omuza olacağız

. Kuvvet komutanlarımız darbecilerin yanında durmamıştır. Devleti yönetecek olanlar, millet iradesiyle seçilirler. Türkiye bu süreçten hayırlı netice ile çıkacaktır.

Taksim Meydanı'nda farklı partilere mensup vatandaşlarımızı gördüm. Bunu bizim iyi korumamız lazım.



İdam konusu ne ceza verilirse azdır, bu talep doğaldır."






#Ahmet Davutoğlu
#Yeni Şafak
8 yıl önce