|

İç savaş istediler

15 Temmuz Darbe girişimi sonrasından harekete geçen PKK terör örgütü içinden bir grup, darbe girişiminin bastırılmaya çalışıldığı saatlerde ana karargah telsizinden militanlarına darbeci askerlere kesinlikle ateş açılmamasını, darbecilere karşı mücadele eden polislerin ise birinci derece hedef konumunda getirilmesini istediği telsiz kestirmelerinde ortaya çıktı. Kandil'in “Süreci görelim” kararına rağmen örgüt içinden bir kalkışmanın harekete geçmeye çalışması 'paralel PKK' devreye sokulmak isteniyor yorumlarına neden oldu.

Yeni Şafak
15:31 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 15:55 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Darbe girişiminin bastırılmaya çalışıldığı saatlerde PKK'nın Türkiye sınır hattı içindeki Ağrı ve Tendürek dağlarında konuşlanan sözde Serhat saha komutanlığı karargah telsizinden bölgedeki dağınık gruplara Doğu Anadolu bölgesindeki bazı yerleşim birimlerinde 'serhıldan' adı altında halkı sokaklara dökmek istedikleri telsiz konuşmalarında ortaya çıktı. Telsiz konuşmalarında örgüt militanlarının verilen talimata uymaları için “Bunun için arkadaşlar biraz politik yaklaşsalar iyi olur." "Köy Yollarını ana yolları ve mahalleri tutun" mesajları verilirken en dikkat çekici mesaj ise “Askere sıradan eylemleri durdurun, Mahalle aralarındaki polise eylem yapın".



"Darbelerin en fazla mağduru bizler olduk"


PKK'nın tüm girişimlerine rağmen ve Serhat bölgesindeki bazı aşiret liderleri ve bölgedeki kanaat önderleri ile görüşmeler yapılmasına rağmen 16 Temmuz sabahında halk, aşiret liderleri ve bölgedeki kanaat önderleri sokağa sadece demokrasiye sahip çıkmak için inilebileceğini iletti. Zira kanaat önderleri şehir milislerinden gelen mesajlara 1980 askeri darbesini hatırlattı ve “darbelerin en fazla mağdurları bizler olduk" diyerek tepkisini verdi.



İhaneti Yeni Şafak yazmıştı


Darbe girişiminin gerçekleştiği saatlerde Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak Kürt bölgesinin Süleymaniye kentindeki irtibat bürosunda görevli bir askerin PKK'nın Süleymaniye'deki medya savunma alanları sorumlusu ile irtibata geçerek “Öcalan darbe sırasında yaralandı" mesajını verdiği öğrenildi. Sabah saatlerinde ise FETÖ'nün Süleymaniye'deki düşünce kuruluşu yetkilİSİ EKREM O. Ve beraberindeki bir kişi ile PKK'nın Süleymaniye'deki 2 yetkilisinin bir araya gelerek Öcalan'ın sağlık durumuna ilişkin görüşme yaptığı yerel kaynaklar tarafından ifade edildi. Darbecilerin, Öcalan kartını oynayarak terör örgütü PKK'yı bölgede hareketlendirmeyi planladığı ancak Hükümetin resmi açıklaması ile rüzgarın şimdilik tersine döndüğü kaydedildi.



#FETÖ
#PKK
8 yıl önce