EDISYON:

İbrahim Kalın: Efsane çöktü

Yeni Şafak
14:0225/08/2016, Perşembe
G: 25/08/2016, Perşembe
Yeni Şafak

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Cerablus'u DAEŞ'ten geri alan muhalif birliklere işaret eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Suriye muhalefeti/ÖSO, DAEŞ'i Cerablus'tan çıkarttı. Böylece "DAEŞ'e karşı savaşan tek etkili güç YPG'dir" efsanesi de çökmüş oldu" dedi.

FETÖ kuklasıyla darbe yapmaya yeltenen, IŞİD ve PKK eliyle de Türkiye'yi güneyden kuşatmak isteyen ABD'ye cevap, Obama'nın sağ kolu Biden Ankara'dayken verildi. Mehmetçik, Suriye'de sahnelenen oyunu bozmak için komşu topraklara operasyon başlattı. F16'lar, özel birlikler, onlarca tank, zırhlı araçlar ve 2 bine yakın Suriyeli muhalif, 'Fırat Kalkanı' adı verilen harekat kapsamında sabaha karşı taarruza geçti. IŞİD'in Münbiç'in ardından Suriye PKK'sına teslim etmeye hazırlandığı Cerablus alındı, sırada Mare Hattı var. Nihai hedef, Suriyeli mültecilerin yerleştirilmesi için Azez-Cerablus arasında düşünülen 'güvenli bölge'nin kontrolünün sağlanması. 1974'teki Kıbrıs Harekatı'ndan buyana en kapsamlı sınırötesi operasyon olan 'Fırat Kalkanı', Mare ve Münbiç'i de kapsayacak.






Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TSK'nın dün sabah 4'te başlattığı ve tüm hızıyla sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin olarak tespitini paylaştı.



Kalın'ın resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklama şöyle;


"Suriye muhalefeti/ÖSO, DAEŞ'i Cerablus'tan çıkarttı. Böylece "DAEŞ'e karşı savaşan tek etkili güç YPG'dir" efsanesi de çökmüş oldu."










#İbrahim Kalın
#Cerablus
#DAEŞ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.