EDISYON:

CHP'li İBB göz yummuştu: Vaniköy'deki kaçak inşaat yıkılıyor

09:544/09/2024, Çarşamba
G: 4/09/2024, Çarşamba
Yeni Şafak
İBB'nin göz yumduğu Vaniköy'deki Boğaz'a nazır kaçak villa yıkılıyor.
İBB'nin göz yumduğu Vaniköy'deki Boğaz'a nazır kaçak villa yıkılıyor.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) göz yumduğu Vaniköy'deki Boğaz'a nazır kaçak villa için yıkım kararı alındı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın mühürlediği kaçak yapı bakanlık koordinesinde yıkılıyor. Çevre İl Müdürü Ejder Batur, "Gelen ihbarla harekete geçtik. Mevzuat neyi emrediyorsa onu yapma yükümlülüğümüz var. İBB yetkilileri bölgede zamanında gerekli tedbirleri almalıydı" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın mühürlediği ‘Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ndeki villanın kaçak eklentilerinin yıkımı, İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri koordinesinde gerçekleştiriliyor.


Yıkım başladı

İstanbul Vaniköy'de, İBB yetki alanındaki Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde yer alan villadaki kaçak yapılar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yıkılıyor.

'Kaçak yapılara müsaade etmeyeceğiz'

Çevre İl Müdürü Ejder Batur, Vaniköy'deki kaçak villanın yıkımına ilişkin yaptığı açıklamada,
"İhbarın geldiği andan itibaren mühürleme yaptık. Mevzuat neyi emrediyorsa onu yapma yükümlülüğümüz var. Kaçak yapılaşmayı durdurduk ve villayı mühürledik. İBB yetkilileri bölgede zamanında gerekli tedbirleri almalıydı"
dedi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, İBB yetki alanındaki villadaki kaçak inşaatın İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerince durdurulduğu hatırlatıldı. Kaçak yapılara ilişkin yıkımın yine il müdürlüğü koordinesinde bugün gerçekleştirileceği belirtildi.


Paylaşımda,
“Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde bir takım izinsiz inşai faaliyetlerin gerçekleştiği tespit edilmiş ve ruhsatsız yapılar Bakanlığımızca mühürlenmişti. Tespit edilen alanda yer alan ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskânlı yapıdaki eklentilerle ilgili yıkım faaliyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerimiz koordinesinde bugün gerçekleştirilecektir”
ifadelerine yer verildi.

Basit onarım diye alınmıştı

İstanbul'un Üsküdar İlçesi Vaniköy Mahallesi'ndeki villa,
"Boğaziçi Doğal ve Tarihi Sit Alanında Öngörünüm Bölgesi'nde"
yer alan yaklaşık 10 dönümlük alan için 22 Mart 2023 tarihinde mülk sahipleri tamir ve tadilat izni almak amacıyla İBB'ye dilekçeyle başvurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü, 90 günlük tadilat izni için "Basit Onarım İzin Belgesi'ni verdi.


Basit Onarım İzin Belgesi'nde yapılabilecek işlemler "İç mekan boya badana işlemleri, iç mekan zemin tamiri (ahşap doğrama, fayans vb), mutfak, banyo, WC onarımı, iç mekan elektrik, doğal gaz ve sıhhi tesisat onarımı ve değiştirilmesi" sıralandı.


Ancak Bakanlık ekiplerince inşaatın İBB gözetiminde 17 aydır devam ettiği ve çok sayıda ağacın kesilerek 3 adet 2 katlı, 4 adet bir katlı kaçak yapıların yapıldığı, bir havuzun eklendiği belirlendi.



#Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
#İBB
#Vaniköy

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.