|

İBB anı defterine destansı geceyi yazdılar

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından, kahramanca bir direnişe imza atan Türk halkı için İBB'de konulan anı defterine birçok ülkenin konsolosluklarından ve Türkiye temsilcilerinden taziye ve tebrik mesajları yazıldı.

Yeni Şafak
16:51 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:08 - 17/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binasındaki anı defterine birçok ülkenin konsolosluklarından görevliler taziye dileklerini yazdı. Anı defterinde Türk halkı ve hükümetine teşekkür ifadeleri yer alırken, halkın destansı direnişine de değinenler oldu.



15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece, en kanlı çatışmaların ve en kahramanca direnişin yaşandığı noktalardan birisi de İBB çevresinde yer alan Saraçhane olmuştu. Sadece İBB binası yakınlarında 17 kahraman şehit olmuş, Saraçhane'de de çok sayıda şehit vermiştik.



Anı defterine, Ürdün, Katar, Meksika, Brezilya gibi pek çok ülkenin konsolosluklarından mesaj yazıldı. Mesajlarda, "Türk halkı ve hükümetine 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden kahramanlar için taziye dileklerimizi sunuyoruz" ifadeleri yer alırken, sarbe girişiminin halkın cesareti sayesinde üstesinden gelindiği vurgulandı.











#İBB
#15 Temmuz
#Darbe Girişimi
8 yıl önce