|

İade için ABD'ye gidiyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iade sürecini görüşmek üzere 25 Ekim'de ABD'ye gideceğini açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 12/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 06:05 - 12/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Bozdağ, 26-27 Ekim'de ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile görüşeceğini belirterek, “Oradaki programımızın ana konusu FETÖ kurucusu ve halen yöneticisi terörist Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin Türkiye'den gönderdiğimiz yargı dosyaları ile 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsüne ilişkin geçici tutuklama talebimizdir" dedi.



GELİŞMELERİ PAYLAŞACAĞIM


FETÖ'ye ilişkin pek çok delil bulunduğunu ifade eden Bozdağ, yeni gelişmeleri de ABD'deki muhataplarıyla paylaşacağını söyledi. Bir gazetecinin, hakim ve savcı adaylarının kura töreninin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kongre merkezinde yapılacak olmasının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından eleştirildiğini anımsatması üzerine Bozdağ, yargı görevi yapanların bağımsızlığı ve tarafsızlığının oturduğu mahalleye, toplantı yaptığı yere göre değil, verdiği kararlara göre değerlendirildiğini kaydetti.



BAĞIMSIZLIĞI SAVUNSUN


Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu keşke toplantı yerine göre yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı için yeni ölçüler koymak yerine gerçek yargı bağımsızlığını, tarafsızlığını savunsa biz de saygı duyarız" dedi.


#Bekir Bozdağ
#FETÖ
8 yıl önce