EDISYON:

Hükümetten üniversite öğrencilerine af müjdesi

Yeni Şafak
18:5630/04/2018, Pazartesi
G: 30/04/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
Foto: ARŞİV
Foto: ARŞİV

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yıldırım, 7 yıl sürede eğitimini tamamlayamayan üniversite öğrencilerine müjde vererek "Üniversitelerden kaydı silinen öğrencilerimize bir kereliğine kayıt yaptırma ve eğitimine devam etme fırsatı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu sonrası önemli kararların alındığını belirtti. Yıldırım alınan kararlar çerçevesinde,
eğitimini 7 yılda tamamlayamayan ve okuldan kaydı silinen öğrencilere
af müjdesi
verdi.

Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

  • "Üniversite okuyan 8 milyon gencimiz var. Tabi bunlar içerisinde zamanla çeşitli nedenlerle, eğitimine devam edemeyen gençlerimiz oldu. Yaklaşık 500 bine yakın. Maddi imkansızlık, devamsızlıktan ya da öğrencilerin verdiği heyecandan dolayı derslerini iyi takip edememekten kaynaklanıyor. 7 yıl sınırı var ve 7 yılı geçtiğinde bahane yok. Üniversitelerden kaydı silinen öğrencilerimize bir kereliğine kayıt yaptırma ve eğitimine devam etme fırsatı sunuyoruz."
#Binali Yıldırım
#Başbakan
#Öğrenci
#Af

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.