|

Hücreler 2 günde aktif oldu

Darbeciler arasındaki Binbaşı Erdal Karlıdağ, kanlı isyanın FETÖ işi olduğunu belirterek, birbirini tanımayan hücrelerin 2 gün içinde organize şekilde harekete geçtiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 22:40 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'cü kalkışmanın ardından başlattığı soruşturma kapsamında, gözaltı ve tutuklamalar devam ederken, çarpıcı bir ifadeye daha ulaşıldı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erdal Karlıdağ, savcılıkta önemli bilgiler verdi. Subaylık sınavını kazandığında paralel örgütle tanıştığını söyleyen Karlıdağ, askeri öğrencilerle 'abi'lerin toplantılar yaptığını ancak toplu halde hiçbir zaman biraraya getirilmediklerini söyledi. Daha sonra tayin edildiği her yerde FETÖ'nün, kendisi için bir 'abi' görevlendirdiğini anlatan Karlıdağ, şunları söyledi:



HER İLDE 'ABİLER' BULDU


“Bir yıl çalıştığım Kırkağaç'taki örgütün abisini Ankara'dan tanıştığım kişi aramış. Yanıma mühendis olduğunu söyleyen bir kişi geldi. Cemaatin haberleşme yöntemi böyledir. Tayin yerindeki abi tayini çıkan kişinin gideceği yerdeki abiyi arayarak haber verir. Hepsinde kod vardır. Buradan Yozgat Çekerek'e tayinim çıktı. Burada da Kayserili emekli bir öğretmenle tanıştım. Sivas, Yozgat, Kayseri sürekli gezdiğini söylüyordu. FETÖ örgütünün üst rütbeli ağabeylerinden biriydi. Önce Edirne'ye sonra Elazığ'a tayinim çıktı. 2012'de Elazığ'dan Ankara'ya geldim, 2014'te ise İstihbarat Şube Müdürü olarak atandım. Kamu görevlisi sağlıkçı 'Murat' isimli FETÖ abisi beni buldu. Bu kişi yurtdışına kaçmış olabilir.”



'3 BİN KİŞİLİK LİSTE VAR'


“Darbe kalkışmasından 2 gün önce, 13 Temmuz günü adresimi 'Murat'tan aldığını söyleyen iki kişi evime geldi. Halil isimli kişi bana jandarmada 3 bin kişilik cemaat içinde aktif olan, destek verenlerin listesinin hazırlandığını, benim de içinde olduğumu, ağustos şurasında (YAŞ) meslekten atılacaklarını söyledi. Sonra, sıkıyönetimle ilgili bir şeyler yaşanacağı bilgisini verdi. Beraber Anıttepe'deki bir parka gittik. Jandarma Personel Başkanlığı Şube Müdürü Yarbay Süleyman Karaca ile buluştuk. Altındağ İlçe Jandarma Komutanı da oradaydı.



'1 VE 2 NUMARAYI ALDIK'


“Konunun ne olduğunu sorduğumda cuma günü bir faaliyet olacağını, başladığında Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT'a gitmemiz talimatını verdi. Parkta sadece üçümüz vardık. Perşembe günü aynı parkta tekrar buluştuk. Bendeki isimler benim personelimdi. Cuma günü AŞTİ'de buluşma kararı aldık. Cuma günü Altındağ İlçe Jandarma Komutanı Murat aradı. Acil Beştepe'ye gitmemi söyledi. Gece saat 22.00'ye doğru AOÇ'nin bulunduğu yerden beni aldılar. Beştepe'ye girerken nizamiyede elleri silahlı askerler vardı. Birden ismini bilmediğim Yarbay, 'çevrenin emniyetini alın' dedi. Oradan geçen biri, '1 ve 2 numara alındı' dedi. Alınanların Genelkurmay Başkanı ve 2. Başkanı olduğunu öğrendim.”



DARBEYİ FETÖ PLANLADI


“Uçakların Meclisi, Cumhurbaşkanlığını bombaladığını, tankların vatandaşları ezdiğini, TEM Daire Başkanı'nın infaz edildiğini, polislerden ve vatandaşlardan şehitlerin olduğunu bilmiyorduk. Bunların örgüt olduğunu bu olayda daha net anladım. Pişman oldum. Bu darbeyi planlayan, organize eden FETÖ terör örgütüdür. Çünkü bu kadar birbiri ile ilgisi olmayan, birbirini tanımayan insanların biraraya gelip spontane yapacakları bir eylem değildir. Cemaatlerde buluşma ve haberleşme sözlü olur.”


#FETÖ
#Darbe girişimi
#TÜRKSAT
8 yıl önce