|

Hücre evinde sınava hazırlık

FETÖ’nün, örgüt mensuplarını hakimlik sınavlarına hücre evlerinde hazırladığı ortaya çıkarıldı. Hücre evlerini deşifre eden Ankara Emniyeti, FETÖ’cü hakim ve savcı adaylarına soruların bu evlerde dağıtıldığını belirledi. Polis, evdeki gizlilik kurallarını da deşifre etti. Evde cep telefonu kullanmak yasak, görüşmeler sabit telefondan yapılıyordu!

Yeni Şafak
04:00 - 12/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:37 - 12/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tüm kamu kurumları, örgüt mensuplarından temizleniyor. Bu kapsamda, 3 bin 456 hakim ve savcının ihraç edildiği yargıda da FETÖ'cülerin deşifresine yönelik çalışmalar çok yönlü olarak sürüyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) koordinesinde Ankara Emniyeti, örgüt mensuplarının hakim ve savcı adaylığı sınavlarına hazırlandığı hücre evlerinin peşine düştü.



SABİT HATLARDAN ULAŞTILAR


15 Temmuz kalkışmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, tutuklanan yargı mensuplarının itiraflarından yola çıkan polis, FETÖ'nün hakim ve savcı yapmak istediği örgüt mensupları için ayarladığı hücre evlerini tespit etmeye başladı. Polis, belirledikleri bu evleri mercek altına aldı. Yapılan çalışma sonucu örgüt evlerinde, sabit telefon hatlarının kullanıldığını ortaya çıkarıldı.



SADECE EN YAKINLARI ARAMIŞ


Adrese kayıtlı sabit hatlardan yola çıkan polis, geriye dönük arama kayıtlarını çıkardı. Bu telefonları sınırlı sayıda kişinin aradığı belirlendi. Polis, listedeki isimleri tek tek araştırırken bu kişilerin yakınlarından birinin hukuk fakültesi mezunu olup olmadığına bakıldı. Bu yolla örgüt evlerinde kalan hakim ve savcılar deşifre edildi. Sabit hatları arayanların hepsinin de anne-baba ya da kardeş gibi birinci derecedeki akrabaların olduğu belirlendi. Bu da hakim ve savcıların sadece yakın akrabalarına sabit hat numarasını verdiklerini ortaya koydu.



EVDE CEP TELEFONU KULLANMAK YASAK


Yapılan kısa süreli çalışmayla şu ana kadar 25 hakim ve savcının örgütün bu evlerinde kaldığı ortaya çıkarıldı. Öte yandan bu 25 ismin baz istasyonlarından alınan sinyal bilgileri de araştırıldı. Yapılan incelemede, örgüt mensuplarının hücre evine girdikten sonra telefonlarından sinyal alınmadığı anlaşıldı. Bu da tedbir amaçlı olarak örgüt evlerinde cep telefonu kullanımının yasak olduğunu, hatta telefonların kapalı tutulduğunu gösterdi.



TESPİT EDİLENLERİN SAYISI ARTACAK


25 hakim ve savcının HSYK'nın ihraç ettiği isimler arasında yer aldığı öğrenildi. Ayrıca FETÖ'nün hücre evlerinde kalan hakim ve savcıların tespitine yönelik çalışmaların hızla sürdüğü belirtildi. Yapılan çalışma sonucu örgüt evlerinde kalan bu isimlerin sayısının kısa süre içerisinde 500'lere çıkarılması hedefleniyor. Tespit edilecek isimlerin ihraç edilen hakim ve savcıların arasında bulunmadığının anlaşılması durumunda ise gereğinin yapılacağı kaydedildi.


#FETÖ
#Hücre evi
8 yıl önce