|

Hollanda’daki Türk ailelere FETÖ işkencesi

Hollanda’da yaşayan Türk aileleri, FETÖ okullarından çocuklarını alırken binbir zorluk ve şantajla karşılaşıyor. Çocuklarının notları düşürülen ve çeşitli şekillerde tehdide maruz kalan aileler, zulme karşı birleşme kararı almış. Ancak velilerin kararını öğrenen FETÖ okulları ailelere dava açtı ve maddi-manevi tazminat talebinde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/09/2016 Salı
Güncelleme: 23:51 - 19/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

FETÖ'nün kanlı darbe girişimi sonrasında, örgütün karanlık yüzünü gören aileler çocuklarını FETÖ'ye bağlı okullardan almaya devam ediyor. Dünyanın birçok ülkesine eğitim kurumu olan örgüt, velilere çocuklarını okuldan almaması için çeşitli zorluklar çıkarıyor. Özellikle Hollanda'daki aileler FETÖ'nün bu çirkin oyunlarının en büyük mağdurlarından. Ülkede FETÖ okullarından kaydı silinen öğrencilerin sayısı 320'yi buldu ve artmaya devam ediyor.



ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR


Ancak öğrencileri kolayca bırakmak istemeyen FETÖ'cü okul yöneticileri, kurumdan ayrılan çocukların notlarını düşürmek ve Hollanda devletinin bir uygulaması olarak velilere bir hafta boyunca okula gelmek zorunluluğu getiriyor. Çeşitli tehdit ve şantajlarla öğrencileri okulda tutmaya çalışan kurum yönetcileri, vatandaşlarımızın karşısına Hollandalı müdürleri çıkartıp, “Burası Gülen'in okulu değil, Hollanda okulu” velileri kandırmaya çalışıyor.



AİLELERE DAVA AÇTILAR


Okul yöneticilerinin bu zulmüne karşı öğrenci velileri ortak hareket etmeye karar verdi. Haberleşmek için WhatsApp grubu kuran velilerin bu grubuna, Zaandam kentindeki bir FETÖ okulundan biri sızdı. Sonrasında grubun yöneticisi olan Nefise Karayazılı adlı veliye Roos İslami İlkokulundan dava açıldığı belirtilen bir mektup gönderildi.



FETÖ'YLE İLGİSİ YOKMUŞ!


FETÖ okulunun açtığı davanın ilk duruşması geçtiğimiz günlerde yapıldı. Okulu savunan Avukat Marcel Dekker mahkeme salonunda bulunan dört Türk ailesinin, okullarına haksız olarak 'Gülen Okulu' yaftasını yapıştırdıklarını, okulun Fetullah Gülen ile ilgisi olmadığını, ailelerin diğer çocukların da okula gönderilmemesi için okul aleyhine kötü propaganda yaptığını iddia etti.



ÇİRKİN SAVUNMA


Dekker, ayrıca mahkemede şunları söyledi: “Belirtmiş olduğum 4 Türk ailesinin yaptığı propagandadan dolayı 411 olan öğrenci sayımızda 151 eksilme oldu. Ayrıca 9 doçentimiz de okuldan ayrıldı. Bu nedenle okulumuz büyük bir maddi zarar gördü. Mahkemenizden, bu kötü kampanyanın derhal durdurmasını, kampanyanın devam etmesi halinde ailelerden her gün için 5'er bin euro tazminat cezası verilmesini ve De Telegraaf gazetesine da tam sayfa büyüklüğünde bir özür ilanı konulmasını talep ediyorum.” Henüz bir sonuca varılmayan davanın yeni duruşması önümüzdeki günlerde yapılacak.


#FETÖ
#Hollanda
8 yıl önce