|

Hiyerarşi dışı oluşuma taviz yok

Genelkurmay, TSK’da bazı yerlerde çoğunlukta olduğu iddia edilen FETÖ’cülerin darbe hazırlığında olduğu iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada hiçbir yasa dışı, emir-komuta hiyerarşisi dışı oluşum ve harekete taviz verilmesinin söz konusu olmadığı belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/04/2016 Cuma
Güncelleme: 23:09 - 31/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Genelkurmay Başkanlığı, son zamanlarda bazı medya organlarında çıkan “TSK içerisindeki FETÖ'cüler darbe yapacak” söylentisine sert bir cevap verdi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplin, mutlak itaat ve tek emir komuta esastır. Hiçbir yasa dışı, emir-komuta hiyerarşisi dışı oluşum ve/veya harekete taviz verilmesi söz konusu değildir” denildi. Ayrıca “Haddini aşan haber ve yorumları yapanlar hakkında hukuki işlemler başlatıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğu” ifade edildi.



HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILDI


Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yeralan açıklamada TSK askerlerinin yurt içinde ve sınır ötesinde gece gündüz demeden terörle mücadele için her türlü zorluğa göğüs gererek operasyonlarına devam ettiği belirtildi. Operasyonlar devam ederken medya organlarında çıkan haber ve yorumların askerlerin moral ve motivasyonunu bozduğu vurgulanarak “Milletinin engin sevgi ve güveninden güç alan, demokrasiye bağlılığını her ortamda dile getiren Türk Silahlı Kuvvetlerinde idari ve adli mekanizmalar sürekli ve etkin olarak çalıştırılmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplin, mutlak itaat ve tek emir komuta esastır. Hiçbir yasa dışı, emir-komuta hiyerarşisi dışı oluşum ve/veya harekete taviz verilmesi söz konusu değildir. Bambaşka saiklerle yapıldığı anlaşılan ve hiçbir hukuki dayanağı olmayan, basın etiğinden ve üslubundan uzak, haddini aşan haber ve yorumları yapanlar hakkında hukuki işlemler başlatılmış ve suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadeleri yer aldı.


#Genelkurmay
#tsk
#fetö
8 yıl önce