|

Himmetler ABD şirketi üzerinden

FETÖ’nün himmet adı altında toplanan paraları yurt dışına İstanbul’da kurulan bir ABD şirketi üzerinden aktardığı tespit edildi. Örgütteki görevi 'muhasebecilik' olan H.H.Z’nin söz konusu şirkete 3 milyon 350 bin TL aktardığı belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2016 Salı
Güncelleme: 20:40 - 11/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Ankara'daki finans ayağına yönelik yürütülen soruşturmayla ilgili önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Organize Suçlarla Mücadele polisi geçen hafta FETÖ'nün Ankara'daki finans yapılanmasına operasyon düzenledi. Operasyonda örgüt imamlarından H.H.Z tutuklanırken, O.U ve A.U isimli iki imam firar etmişti.



İSTANBUL ŞUBESİNDEN


Himmet adı altında toplanan paralarla örgüte finansal destek sağladığına yer verilen soruşturmayla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. Soruşturma dosyasında şüpheli olarak yer alan imamların hesap hareketleri mercek altına alındı. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantılarda himmet adı altında toplanan paraların İstanbul'da şubesi bulunan bir ABD şirketine aktarıldığı belirlendi. Buraya gönderilen paraların daha sonra örgütün kasasına aktarıldığı tespit edildi. Örgüt içerisinde görevi “muhasebeci” olan ve Samanyolu Fen Lisesi'nde öğretmen olarak çalışan tutuklu H.H.Z'nin bir yılda topladığı 3 milyon 350 bin TL'yi Bank Asya üzerinden bu şirkete gönderdiği, oradan da bu paraların ABD'ye aktarıldığı belirlendi. Yapılan incelemede, Başkent Eğitim Yayıncılık'ın da söz konusu şirkete 3 milyon 357 bin 431 TL aktardığı öğrenildi.



KPSS FAİLLERİYLE BAĞLANTILI


Soruşturmanın şüphelilerin bağlantılarıyla ilgili de ilginç bir bulguya ulaşıldı. Şüphelilerin 2010 KPSS'ye ilişkin yürütülen soruşturma ile FETÖ/PYD ana soruşturmasının şüphelileriyle bağlantılı olduğu tespit edildi.



Üniversite personelleri açığa alındı


Isparta merkezli altı ilde geçtiğimiz ay yapılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda tutuklanan ve aralarında eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun da bulunduğu 19 üniversite personeli açığa alındı. SDÜ Rektörlüğü 19 üniversite personelinin tutukluluk yazsının gelmesinden sonra işlemleri başlattı.



ALTI KİŞİ TUTUKLANDI


Rektörlük, Prof. Dr. İbicioğlu'nun yanı sıra eski Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Seydi ve Prof. Dr. Hüseyin Akkyıldız, eski SDÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer'in de aralarında bulunduğu 19 personelin açığa alınmasına karar verdi. Öte yandan Erzincan merkezli 12 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonlarında 14 şüpheliden altısı tutuklandı.


#fetö
#kpss
#Fetullahçı Terör Örgütü
8 yıl önce