|

Himmete abluka

FETÖ'ye yönelik İstanbul'da gerçekleştirilen “himmet” operasyonunun detayları belli oldu. Örgütün para kaynaklarının peşine düşen TMSF ve Mali Şube, 13 bin 600 kişilik bir himmet listesi çıkardı. Bu listedeki bin 854 kişinin 17-25 Aralık sürecinden sonra da yardıma devam ettiği belirlenince operasyon için düğmeye basıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:23 - 20/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) 9 ilde düzenlenen en büyük himmet operasyonunun ardından, İstanbul'da paralel yapının finans noktaları abluka altına alındı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'ye “himmet” adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında,TMSF uzmanları ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Bank Asya'daki “himmet” hesaplarına yönelik araştırma yapıldı.



OPERASYON YAPILABİLİR


Araştırma sonucunda, İstanbul'da örgüte maddi kaynak sağlayan ve aralarında şirket sahibi, esnaf, devlet memuru ve vatandaşların bulunduğu 13 bin 600 kişi tespit edildi. Polis ekiplerinin özellikle 17-25 Aralık sürecinin ardından örgüte yardıma devam ettiği belirlenen bin 854 kişi üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdığı ve ilerleyen süreçte bu şüphelilere yönelik FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlamaktan operasyon yapılabileceği kaydedildi.



4 KİŞİ TUTUKLANDI


Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 107 kişiden 44'ü adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 9'unun tutuklanması talep edildi. Mahkeme, 4 şüpheliyi tutukladı, 5'i hakkında ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Bu arada himmet operasyonunda firari olan FETÖ'nün Maltepe imamı Hazret K. kod adlı A.A. Kartal'da yakalandı.


#Himmet
#Fetö
#Bank Asya
8 yıl önce