|

Hileyle mal kaçırdılar

Feza Gazetecilik’e el konulmasından hemen önce paralel örgütün panikle Zaman binasını devrettiği Cihan Medya Dağıtım’a da kayyum atandı. Mahkeme, Cihan Medya ile birlikte Irmak Radyo TV ve Dünya Dağıtım AŞ’yi de kayyuma devretti. Karar yazısında şirketlerin çok sayıda usulsüzlüğüne dikkat çekildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2016 воскресенье
Güncelleme: 00:36 - 13/03/2016 воскресенье
Yeni Şafak

Feza Gazetecilik AŞ çatısı altında bulunan Zaman gazetesi ve Cihan Haber Ajansı da dahil 17 kuruma kayyum atanmasının ardından İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) bağlı şekilde yayın politikası izleyerek, örgütün amacına hizmet ettiği' gerekçesiyle 3 kuruma daha el koydu. Mahkeme, Cihan Medya Dağıtım AŞ, Irmak Radyo TV Hizmetleri AŞ ile Dünya Dağıtım AŞ'ye kayyum atanmasına hükmederek, avukatlar Tahsin Kaplan ve Metin İlhan ile Sezai Şengönül'ün, yönetim organının tüm yetkilerini kullanmak ve yeni yönetim kurulunu oluşturmak üzere görevlendirilmesi kararını verdi.



Hakimlik kararında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nce, FETÖ/PDY'nin yayın organı haline gelen Zaman gazetesinin bağlı bulunduğu Feza Gazetecilik AŞ'ye ve Cihan Haber Ajansı'na kayyum atandığı hatırlatıldı.



Feza ile Cihan'a atanan kayyumların şirket bünyesinde yaptıkları inceleme sonucu hazırladığı rapora yer verilen kararda, birçok ticari usulsüzlüğe dikkat çekildi.



4 YILDA HİÇ ARTMAMIŞ


Raporda, Feza AŞ'nin 2007 yılında kurulan Cihan Medya Dağıtım ile 23 Aralık 2010'dan beri ortak ve pay miktarının 2 milyon lira olduğu, 30 Aralık 2014'te Feza'ya ait menkullerin genel kurul onayına sunulduğu, aynı gün Cihan Medya'daki hisselerin satışına karar verildiği, 23 Aralık 2010'da 2 milyon lira ile şirkete ortak olunurken, 30 Aralık 2014'te 2 milyon lira ile hisselerin devredildiği, aradan geçen bu kadar zamana rağmen hiçbir değer artışı yapmadıkları, satılan hissenin değeri hususunda da bir çalışma yapılmadığı kaydedildi.



KİRASI EDERİNDEN YÜKSEK


Feza'ya ait gayrimenkullerin uzun vadeli çeklerle Cihan Medya'ya devredildiği belirtilen raporda, Mayıs 2015'ten itibaren geçerli olmak üzere kira sözleşmeleri yapıldığı, kira miktarlarının ise fahiş olarak gösterildiği vurgulandı. Raporda, satışlar sonrası Cihan Medya tarafından Feza'ya 7 milyon 600 bin lira ödendiği, Feza'nın sattığı gayrimenkullere ödediği kira miktarının ise 8 milyon 700 bin lira olduğu, tahsil ettiği bedelden fazla kira ödediği kaydedildi. Şirket ortakları ve yönetim kurulunun, finansal operasyonlar ile Feza'ya ait bütün aktiflerin Cihan Medya'ya devrini sağlamış olup, hileli bir şekilde mal kaçırma yoluna başvurdukları aktarılan kararda, Cihan Medya'nın 1 Aralık 2015'te Belçika uyruklu 'Cascade 2006' isimli şirket ile ortak olduğu belirtildi.



Abone durdu


Hakim kararında ayrıca, Zaman gazetesinin Cihan Medya tarafından dağıtıldığı, abone işlemlerinin de yine aynı şirket üzerinden yapıldığı belirtilerek, Feza Gazetecilik'ten yaptığı abone kadar gazete aldığı, kayyum atanınca 'aboneler herhangi bir gazete istemiyor' deyip Feza'dan aboneler için Zaman gazetesi istemediği, yalnızca bayi satışları için talepte bulunduğu vurgulandı.



Aynı ekibe emanet


İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, kayyumlar Tahsin Kaplan, Metin İlhan ve Sezai Şengönül'ün Feza Gazetecilik ile Cihan Haber Ajansı'na da atanan isimler olduğunu hatırlatarak, bu nedenle ek ücret olarak biner lira ücret verilmesine hükmetti.


#kayyum
#Feza Gazetecilik
#fetö
#Cihan Medya Dağıtım
8 лет назад