|

Hevesleri kursaklarında kalacak

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye'de demokrasinin devam edeceğini belirterek, "İnşallah gayet kısa zaman içinde bu yarayı tedavi edeceğiz ve içeride, dışarıda ellerini ovuşturanların hevesleri kursaklarında kalacaktır." dedi. Orduda tuğgeneralliğe ulaşan kişinin elleri arkada kelepçelenmesinin üzücü ve ibretlik bir hadise olduğunu ifade eden Kahraman, FETÖ'nün darbe girişimine karşı topyekun karşı duruş ortaya konulduğunu söyledi.

Yeni Şafak
11:51 - 16/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:56 - 16/07/2016 Cumartesi
AA

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye'de demokrasinin devam edeceğini belirterek, "İnşallah gayet kısa zaman içinde bu yarayı tedavi edeceğiz ve içeride, dışarıda ellerini ovuşturanların hevesleri kursaklarında kalacaktır." dedi.



Bazı milletvekilleriyle geceyi sığınakta geçiren Kahraman, gün aydınlandıktan sonra Şeref Holü ve çevresinde meydana gelen hasarı inceledi.



Daha sonra Meclis'te bulunan milletvekilleriyle Genel Kurulda toplantı yapan Kahraman, FETÖ'nün darbe girişimine karşı topyekun karşı duruş ortaya konulduğunu söyledi.



Orduda tuğgeneralliğe ulaşan kişinin elleri arkada kelepçelenmesinin üzücü ve ibretlik bir hadise olduğunu ifade eden Kahraman, şöyle konuştu:



"Bu milletin bağrına namluyu çeviriyorsunuz ve tankı sürüyorsunuz. Bu ne kadar hazin bir hadise. Hukuk içinde gerekli şekilde bu tecziyesini bulacaktır, müstahak oldukları cezaya uğrayacaklardır. Darbe bertaraf edilmiştir ve demokrasi kazanmıştır. Milletimiz için geçmiş olsun. Bu birlik ve bütünlük darbenin menfi taraflarını kısa zamanda bertaraf edecektir. Darbenin tesirlerinin birden bire halli mümkün değil. Zaman alır. Kısa zamanda telafi edileceğine inanıyorum. İnşallah gayet kısa zaman içinde bu yarayı tedavi edeceğiz ve içeride dışarıda ellerini ovuşturanların hevesleri kursaklarında kalacaktır."



Tek irade oldular



Milletin temsilcileri olarak geceyi Meclis'te geçirdiklerini anlatan Kahraman, "Hepimiz subjektif şahsiyete sahibiz ama objektif şahsiyetimiz milletin temsili. Bu tip meselelerde milli birlik ve bütünlüğümüzün varlığının ispatını bu meclis yaptı. 3 grup koştu geldi. Tek irade oldular." değerlendirmesini yaptı.



Kahraman, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın gece kendisini aradığını, "Gelmek istiyoruz ama gelirken provokasyon olmasın, sıkıntıyı çoğaltmayalım diye gelmiyoruz. Yarın Genel Kurul toplantısına katılacağız." dediklerini aktardı.



TBMM Başkanı Kahraman, sözlerini, "Bu millet, bu vatanı böldürmez. Kimse ham hayaller beslemesin, rüyalar görmesin. Tablo bunu bir daha ispat etmiştir. Biz şanlı bir tarihin sahibiyiz, misyonun sahibiyiz. Biz Türkiyeyiz. Ne böldürürüz ne bölebilirler ne de sistemi öyle 'hadi' deyip değiştirebilirler. Demokrasi devam edecek, Türkiye yolunda ilerlemeye devam edecek ve çok daha ötelere gidecek inşallah." diyerek tamamladı.



#TBMM
#İsmail Kahraman
8 yıl önce