Her akşam darbe toplantısı

Yeni Şafak
04:0021/08/2016, Pazar
G: 21/08/2016, Pazar
Yeni Şafak

Darbe girişimine katılan askerlerden Jandarma Yarbay A.K. itirafçı oldu. İki yıldır MİT bünyesinde kritik görevde bulunan Yarbay A.K., darbe girişiminin gerçekleştiği hafta her akşam Tandoğan’da toplantı yaptıklarını söyledi.

Ankara Başsavcılığınca yürütülen FETÖ'cü darbe girişimi soruşturması kapsamında, önemli itiraflarda bulunan Jandarma Yarbay A.K.'nin ifadesine ulaşıldı. Darbe girişimi öncesinde yapılan toplantılar ve darbeye hazırlık sürecine ilişkin önemli beyanlarda bulunan A.K., 15 Temmuz günü saat 20.45'te cep telefonundaki özel programa gelen “Yurtta Sulh başladı" mesajıyla harekete geçtiklerini anlattı. A.K. ifadesinde şunları söyledi:



İLETİŞİMİN GİZLİLİĞİ İÇİN ÖZEL PROGRAM


“15 Temmuzdan yaklaşık bir hafta önce Tandoğan'da bir yarbay aracılığıyla 'jandarma imamı' olduğunu düşündüğüm birisiyle tanıştık. Bu şahıs, TSK'daki FETÖ/PDY mensubu subayların atılması konusunda 'Son kalemiz de elimizden gitmesin' diyerek, darbe yapacaklarını ve devlet yönetimini ele geçireceklerini söyledi. Bu darbeyi Fetullah Gülen'in istediğini belirtti. 'Var mısın bu işte diye' sorunca ben de TSK'nın büyük çoğunluğunun bu olayın içerisinde olacağını ve Anayasanın vermiş olduğu yetkiyi kullanacağını düşündüğümden, asker olduğumuzdan ve cemaatle bağım olduğundan kabul ettim. Şahıs bana, beni kendisiyle tanıştıran Yarbay ile irtibatta olmamı, planlar bittiğinde görevimin söylenileceğini belirterek ayrıldı. Yarbay daha sonra telefonumu isteyerek, bağlantı kurmamız için 'LINE' programı ile Proxy gizlemek için kullanılan bir program yükledi."


#FETÖ
#Darbe toplantısı
#MİT

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.