|

Hepsi tek tek yakalanıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kanlı darbe girişimi sonrası soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın haklarında gözaltı kararı çıkardığı 42 gazeteciden yakalananların sayısı 20'ye yükseldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:20 - 28/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun yürüttüğü soruşturmayla Haşim Söylemez, Ali Akkuş, Ufuk Şanlı ve Yakup Çetin de gözaltına alındı.



20 KİŞİ GÖZALTINDA


Daha önce Nazlı Ilıcak, Seyit Kılıç, Yakup Sağlam, Bayram Kaya, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Emre Soncan, Mustafa Erkan Acar, Cemal Azmi Kalyoncu, Abdullah Kılıç, Habip Güler, Mehmet Gündem, Cuma Ulus, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın ve Bülent Mumay gözaltına alınmıştı. Böylece, hakkında gözaltı kararı bulunan 42 gazeteciden 20'si yakalanmış oldu. Gözaltında bulunan 20 gazetecinin bugün ya da yarın adliyeye sevk edileceği öğrenilirken, haklarında gözaltı kararı bulunan ve yurt dışına kaçtıkları tespit edilen,Abdullah Abdulkadiroğlu, Ahmet Dönmez, Bilal Şahin, Bülent Ceyhan, Fatih Akalın, Fatih Yağmur, Kamil Maman, Mahmut Hazar, Selahattin Sevi, Turan Görüryılmaz, Ufuk Emin Köroğlu, Metin Yıkar'ın yerlerinin tespiti için çalışmalar devam ediyor.



YERLERİ TESPİT EDİLECEK


Bulundukları ülkeler tespit edilen gazetecilerin iade anlaşması yoluyla teslim alınması için gerekli adımların atılmaya başladığı belirtildi. İnterpol'le de temasa geçen yetkililer, kaçan FETÖ mensubu gazetecilerin yakalanması için başvuru yapmaya hazırlanıyor.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Haşim Söylemez
#Ali Akkuş
#Ufuk Şanlı
8 yıl önce