Hedef MHP’yi almak

Yeni Şafak
04:0014/08/2016, Pazar
G: 16/08/2016, Salı
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Türkeş, “Bunların hedefi, hevesi MHP’yi almak, ihya etmek, onla bir şey yapmak falan değil. Boş kaba ihtiyaçları var bunların. Bu kap da olmadı, başka kaba geçmeye çalışıyorlar” dedi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, CNN Türk'te katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı.



Merhum Alparslan Türkeş'in FETÖ tarafından öldürüldüğü yönündeki iddiaların sorulması üzerine Türkeş, “Türkeş, 4 Nisan 1997'de vefat etti. 2016'nın Ağustos ayında konuşanlara 'niye sustunuz' diye sorarlar. Yolda arabanız kasise girse, amortisörü patlasa FETÖ'cüler yaptı. Böyle bir yaygın hava var. Vahim olan darbe girişimini, kalkışmayı sulandırırsınız, cıvıtırsınız" dedi.



HEDEF İNFAZ ETMEKTİ


“Sayın Cumhurbaşkanına, Başbakana, liderlere suikastler konusunda kaygınız yüksek mi?" sorusuna, Türkeş, “Çok yüksek. Bu darbe girişiminin kurgusu buna yönelikti. Sayın Cumhurbaşkanı'nı almaya gittiği iddia edilen ekip infaz ekibidir" cevabını verdi.



BOŞ KABA İHTİYAÇLARI VAR


Türkeş, “AK Parti iktidarı döneminde bu Gülen cemaati devlette yapılanmaya ve teşkilatlanmaya çalıştı. Sonraki süreçte bunlar tasfiyeye girdiğinde, bunların yeni bir mekanizmaya ihtiyaçları oldu. Bunların hedefi, hevesi MHP'yi almak, ihya etmek, onla bir şey yapmak falan değil. Boş kaba ihtiyaçları var bunların" dedi.


#FETÖ
#Tuğrul Türkeş

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.