HDP'den skandal çağrı

Yeni Şafak
07:5122/08/2016, Pazartesi
G: 22/08/2016, Pazartesi
Diğer

HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın 6-7 Ekim olaylarında yaptığı provokasyonu hatırlatırcasına, HDP, Gaziantep saldırısı sonrası halkı sokağa 'özsavunma' yapmaya davet etti. Terör saldırılarını PKK'nın adı geçmeden 'kınayan' HDP'nin skandal çağrısı tepkiyle karşılandı.

Türkiye'de özellikle 15 Temmuz sonrası güçlenen milli birlik-beraberlik ortamına katılmayan HDP, ayrılıkçı dil kullanmaktan vazgeçmiyor.



6-7 Ekim olayları sırasında halkı sokağa çağıran ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan HDP, şimdi de halkın silahlanarak özsavunmaya geçmesini istedi.



HDP Kartal İlçe Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan "Özsavunma" çağrısı, tepkiyle karşılandı. Bunun üzerine hesabın tweetleri gizliye alındı.





Cenazede de rahat durmadılar


Gaziantep'teki hain saldırıyı, "Hedef biziz" diyerek kullanmaktan çekinmeyen HDP'nin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da, cenaze törenini provoke etti.





"Canlı bomba 12-14 yaşlarında"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'teki patlamanın 12-14 yaşlarındaki canlı bomba tarafından yapıldığını açıkladı. Saldırının ilk izlerinin IŞİD'i gösterdiğini belirten Erdoğan, “IŞİD, PKK ve FETÖ arasında hiçbir fark yoktur. Türkiye'yi bölmeye, bu eli kanlı örgütlerin ve arkalarındaki güçlerin nefesi yetmeyecektir” dedi.





51 canımız gitti


Gaziantep'te geçtiğimiz gün gerçekleştirilen alçak terör saldırısında çoğu çocuk ve kadın 51 kişi hayatını kaybetti. 94 yaralıdan 64'ünün tedavisi sürüyor.





#HDP
#Provokasyon

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.