|

Haydi doğru cezaevine

Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilerine FETÖ propagandası yapan ve “Yakında iç savaş çıkacak, silahlanın” çağrısında bulunan öğretim üyesi Mehmet Nihat Kanbur tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:40 - 16/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Paralel yapının Akdeniz Üniversitesi'ndeki 'imam'larından hukuk fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, 'örgüt propagandası yapmak' ve 'terör örgütü üyeliği' suçlarından tutuklandı. Girdiği derslerde öğrencilere ders anlatmak yerine silahlanma çağrısı yapan, “Yakın zamanda çıkacak bir iç savaşa hazırlıklı olun” diyen Kanbur'un skandal ifadeleri, öğrencilerin şikayeti üzerine polis kayıtlarına yansımış ve zanlı önceki gün gözaltına alınmıştı. Antalya Emniyeti'ndeki sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Kanbur, tutuklanarak cezaevine konuldu. Girdiği 'ceza hukuku' dersinde 'hainlerin işbaşında olduğunu' ve 'ülkenin sonunun yaklaştığını' ileri süren Kanbur, şu ifadeleri kullanmıştı:



'ÖYLE SALAK SALAK DOLAŞMAYIN'


“İç savaşa hazırlıklı olun. 10 kişi elinde silahla evinizi bastığında siz ekmek bıçağıyla hiçbir şey yapamazsınız. Herkes silahlandı. Yarın öbür gün Akdeniz Üniversitesi'ne gelip çatır çatır sıkarlarsa öyle salak salak dolaşmayın. Gidin emanet nereden buluyorsanız, lojistik desteğini nereden yapıyorsanız (silah bulun). Polise, askere güvenmeyin. İç savaş çıktığında barışmış, kardeşlikmiş yok. Onurlu ölüm, onursuz ölüm var. Devlet terör mensuplarına göre değil, kendine göre tehlikeli bulduğu cemaatin mensuplarına göre operasyon geliştiriyor. İnşallah sonu Çavuşesku ve karısı gibi olur.” Polis, Kanbur'un fakültedeki odası ile evinde detaylı arama yaptı. Bazı evrak ve harddisklere el konuldu. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ise Kanbur hakkın edilikle başlanacağını' bildirdi.



Paralel sapık


Geçmişte Rotary Kulüp'ten aldığı ödüllerle dikkat çeken FETÖ üyesi 'hoca' Nihat Kanbur, 2012'de öğrencilere sorduğu skandal bir soruyla da gündeme gelmişti. 'Ceza hukuku özel hükümler' dersi sınavında öğrencilere hayali iki kadın üzerinden kurguladığı lezbiyen ilişkiyi çok ayrıntılı anlattığı soru nedeniyle Kanbur hakkında soruşturma açılmıştı.




#Akdeniz Üniversitesi
#fetö
#Paralel yapı
#Rotary Kulüp
8 yıl önce