Havalimanında yeni dönem: Araçlara x-ray

Yeni Şafak
04:001/09/2016, Perşembe
G: 1/09/2016, Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, 28 Haziran'daki bombalı saldırıdan sonra arttırılan güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı. Havalimanının ana giriş kapısının bulunduğu bölüme, araçların taranabileceği bir x-ray cihazı yerleştirildi. Yeni uygulamayla birlikte araca saklanan bomba ya da silahlar anında tespit edilebilecek.

Atatürk Havalimanı'nda arttırılan güvenlik önlemleri kapsamında yeni bir uygulamaya daha gidildi. 28 Haziran'da Atatürk Havalimanı'na gerçekleştirilen ve 45 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından arttırılan güvenlik önlemlerine bir yenisi daha eklendi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında cuntacıların bastığı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı.



GİRİŞE YERLEŞTİRİLDİ

Havalimanının ilk giriş noktasında Çevik Kuvvet polislerinin de içinde bulunduğu büyük bir ekip araçlarda arama işlemini gerçekleştiriyor. Uzun araç kuyrukları oluşmasına rağmen güvenlik gerekçesiyle oluşan trafiğe de vatandaşlar itiraz etmiyor. Havalimanına gelen vatandaşların uçuşlarında aksama ve gecikme yaşamamaları için Atatürk Havalimanı ilk giriş noktasına yurtdışından özel olarak getirilen araç tarama cihazı yerleştirildi. 31 Ağustos'ta gelen ekip tarafından akşam saatlerinde montajına başlanan cihaz ile şüpheli araçlarda elle aramadan önce x-ray cihazı ile görüntüleme yapılacak.



BOMBAYA ANINDA TESPİT

Kurulacak cihazla Atatürk Havalimanı'na giren araçlar kontrol edilmiş olacak. Böylece araca saklanan bomba ya da silahlar anında tespit edilebilecek. İlerleyen günlerde faaliyete geçecek sistemle havalimanı girişindeki araç yoğunluğunun azaltılması da hedefleniyor. Bu arada dün başlayan uygulama ile Atatürk Havalimanı terminal giriş kapılarında bulunan Metal dedektörlerden geçen yolcu ve personelin de kemer çıkartması istendi.



  1. Yoğunluk azalacak
  2. Atatürk Havalimanı girişine araçlar için kurulan x-ray cihazları sayesinde hem yoğunluğun önüne geçilmesi hem de detaylı arama yapılması hedefleniyor.
#Atatürk Havalimanı
#x-ray

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.