|

Hava'da dikkati çeken terfi

YAŞ kapsamında alınan terfi ve emeklilik kararlarında dikkati çeken bir unsur ortaya çıktı. 15 Temmuz'da Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üs Harekat Komutanı olan ve şüpheli kararlar alan Kurmay Albay Özkan Edip Akgülay, tuğgeneralliğe terfi ettirildi.

Yeni Şafak
15:57 - 4/08/2017 Cuma
Güncelleme: 16:41 - 4/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üs Harekat Komutanı olan Hava Pilot Kurmay Albay Özkan Edip Akgülay, tuğgeneralliğe terfi ettirildi.
15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üs Harekat Komutanı olan Hava Pilot Kurmay Albay Özkan Edip Akgülay, tuğgeneralliğe terfi ettirildi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarında FETÖ ile mücadele azmi ve kararlılığı terfi ve emekliliklerde önemli bir etken oldu. FETÖ ile mücadelesiyle bilinen askerler, terfi gördü, çeşitli kumpaslarla ordudan uzaklaştırılan ya da emekliliğe zorlanan isimlere iade-i itibarları verildi.

Öte yandan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda dikkat çekici bir terfi yaşandı. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üs Harekat Komutanı olan Hava Pilot Kurmay Albay Özkan Edip Akgülay, tuğgeneralliğe terfi ettirildi.

Albay Akgülay, darbeci general Semih Terzi’nin uçağının kalkışını engellememişti. Sonrasında ise itiraz ettiğini, ancak komutanına konuyu anlattığı sırada Terzi’nin yanına aldığı 40 kişiyle havalandığını öne sürmüştü.

  • Akgülay’ın o gece kendisine verilen tüm emirlere karşın Diyarbakır Üssü’nden 6 uçağın kalkış yapmasını engellememesi dikkati çekmişti.

Bu uçaklar da Ankara ve TBMM’nin bombalanmasında aktif olarak görev almışlardı. Akgülay ise sadece telsizden uçaklara geri dönmeleri için emir vermiş, ancak pistte uçakların kalkışını önleyici herhangi bir tedbir de almamıştı. 15 Temmuz sonrası gözaltına alınan Hava Pilot Kurmay Albay Akgülay, adli kontrol şartı ile salıverilmiş ve Almanya’da dış göreve gönderilmişti. Halen Almanya’da çok sayıda firari FETÖ’cü subay iltica etmiş durumda.

#FETÖ
#Hava Kuvvetleri Komutanlığı
7 yıl önce