|

Hakimin fişleme notları

Hakkında FETÖ’den dava açılan eski hakim Hasan Dursun’un, ByLock mesajları ortaya çıktı. Dursun, mahkeme başkanıyla ilgili "Münafık, sinsi, kibirli ve kinci." ifadelerini kullanırken, üye hakimlerle ilgili de, “Derin Alevi, eşi başörtülü ve namazlı ama vicdanı körelmiş bir zavallı.” diyor.

Yeni Şafak ve
08:00 - 23/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:04 - 23/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

FETÖ’nün yargıyı ele geçirdiği dönemde hakim Hasan Dursun, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda görevlendirdi. Ancak FETÖ’nün kaybettiği 2014’teki HSYK seçimlerinin ardından Dursun, Sivas Hakimi olarak görevlendirildi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Dursun hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede, şüpheli Dursun’un, ByLock’a 81 kez girdiği ve 863 giden ve gelen mailin olduğu kaydedilirken, Dursun’un şifreli haberleşme programına son girişi tarihinin 18 Şubat 2016 olduğu ifade edildi.

'BAŞKAN MÜNAFIK'

Dursun’un ByLock’tan mahkeme heyetiyle ilgili tuttuğu fişleme notlarını da gönderdiği görülüyor. Davayı açan savcıyla ilgili “Tam bir münafık" ifadesini kullanıyor. Dursun, yargılamayı yapan mahkeme başkanını ise “Münafıkça tavırları var. Sağ gözüküyor ancak solcu birisi” diye fişliyor. Ayrıca mahkemede görevli üyelerle ilgili şunları söylüyor: “ÜYE: Derin Alevi. ÜYE: MGV’li, imam hatip kökenli, tam bir hükümet kökenli. ÜYE: Eşi başörtülü ve namazlı ama vicdanı körelmiş bir zavallı. Allah bildiği gibi yapsın.”

#15 Temmuz
#FETÖ
7 yıl önce