|

Bugün o gündür!

Atatürk Havalimanı’nı işgal girişiminde bulunan 159 darbeci askerle ilgili soruşturma tamamlandı. Yarbay Serbülent Eken ve Albay Yusuf Özdemir’in darbe sabahı Havalimanı’nda keşif yaptıkları belirlendi. Albay Özdemir’in askerlere, “Cumhurbaşkanı ve Başbakan derdest edilip tutuklanacak. Bu gün o gündür” demiş.

Yeni Şafak ve
08:00 - 23/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:04 - 23/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
15 Temmuz gecesi FETÖ askerler tanklarla havalimanını işgal etmişti.
15 Temmuz gecesi FETÖ askerler tanklarla havalimanını işgal etmişti.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında işgal ettiği yerlerin en önemli noktalarından bir tanesi olan Atatürk Havalimanı ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede aralarında işgal girişiminin başında bulunan Yarbay Serbülent Eken ve Albay Ömer Korkut’un da bulunduğu 159 şüpheli yer aldı.

'GEREKİRSE BENİ DE TUTUKLAYIN'

Albay Yusuf Özdemir’in Hava Harp Okulu Destek Grup Komutanlığındaki askerleri 23:30 sıralarında içtimaa topladığı, burada askerlere, ‘Arkadaşlar bugün Cumhurbaşkanı mı, Başbakan mı, derdest edip tutuklanacak gerekirse ben olsam beni bile tutuklayacaksınız emir bu şekilde. Bu gün o gündür. şeklinde bir konuşma yaptığı tespit edildi. Özdemir’in ayrıca işgale karşı direnen TEM şube ekiplerine, ‘Teslim olmayız. Halkı bizden uzak tutmazsanız halkı tararız’ şeklinde söylemlerde bulunduğu iddianamede yer aldı. Özdemir’in polis memurlarına ayrıca ‘Bize talimat geldi. İç hatları durdurmamız gerekiyor. Gerekirse bu yolda ölürüz’ dediği belirtildi.

KILIÇDAROĞLU GİTTİ, VATANDAŞ GİTMEDİ

İddianamede ayrıca daha önce ‘Darbe olsa tankın önüne ben çıkarım’ diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü’ bir şekilde Atatürk Havalimanı’ndan gitmesine karşın, darbecilere karşı tepki göstermek üzere Havalimanı’na akın eden yüzbinlerce vatandaşın kahramanlıkları da anlatıldı. Vatandaşların gerek aprona gerekse havalimanı içerisinde darbeci askerlere karşı verdiği mücadele iddianameye giren güvenlik kamera görüntülerine yansıdı. Bazı askeri araçların vatandaşların kendilerine doğru yönelmeleri sonucunda çekilerek kışlalarına geri döndüğü görüntülerde yer aldı.

#Havalimanı
#15 Temmuz
#FETÖ
7 yıl önce