|

300 dosya için karar

FETÖ soruşturmalarıyla görevlerinden ihraç edilenlerin itirazlarına bakan OHAL Komisyonu, ilk kararını verdi. 300’den fazla dosyayı sonuçlandıran Komisyon, mesleğe iade kararları verdi. Başvuruları reddedilenlerin çoğunluğu ByLock’çu.

Yeni Şafak ve
08:00 - 23/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:59 - 23/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Komisyon, mesleğe iade kararı verdiği kişilerin dosyasını Devlet Personel Başkanlığı’na gönderecek. 15 gün içerisinde ilgili personel eski statü ve unvanına uygun kadroya atanacak.
Komisyon, mesleğe iade kararı verdiği kişilerin dosyasını Devlet Personel Başkanlığı’na gönderecek. 15 gün içerisinde ilgili personel eski statü ve unvanına uygun kadroya atanacak.

Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan OHAL Komisyonu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan adli ve idari soruşturmalarla kamudan ihraç edilenlerin başvurularını 17 Temmuz’da almaya başladı. Başvurular, valilikler aracılığıyla ya da en son görev yapılan kurum aracılığıyla yapıldı. Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde bulunan tutuklu veya hükümlüler de başvuru formunu görevli memura teslim etmek suretiyle komisyona başvuruda bulundu. Başvuru süreci 27 Ekim’de sona erirken, bugüne kadar toplam 103 bin 276 başvuru alındı.

GÖREVE İADELER VAR

Kurumlardan intikal eden personel dosyaları, mahkeme dosyaları ve eski başvurularla birlikte toplam 212 bin 554 evrakı tasnifleyen Komisyon, dün de incelediği dosyalara ilişkin ilk kararı verdi. Dosya üzerinden inceleme yapan Komisyon, 300’den fazla dosyayı sonuçlandırdı. Komisyonun karara bağladığı dosyalar arasında başvurunun reddi yönündeki hükümlerin yanı sıra mesleğe iadelerin de olduğu belirtildi. Bu arada, komisyona dernek ve vakıf gibi kapatılan 735 tüzel kişilikten de başvuru yapıldı. Ancak ilk kararların gerçek kişilerin başvuruları üzerinden olduğu, tüzel kişiliklere ilişkin kararların ise daha sonra verileceği öğrenildi.

REDDEDİLENLER BYLOCK’ÇU

Karara bağlanan dosyalardan büyük çoğunluğuna ret kararı verildiği, kabul kararı verilenlerin de az sayıda olduğu ifade edildi. Başvurusu reddedilenlerin önemli bir kısmının FETÖ’nün şifreli mesajlaşma programı ByLock’u kullandığı belirtildi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, ByLock’un ‘örgüt delili’ olduğunu ortaya koyan içtihat niteliğinde karara imza atmıştı.

#FETÖ
#Dosya
7 yıl önce