|

Hakim mahrem abiymiş

Ankesörlü telefon soruşturmasına takılan FETÖ’cü astsubay Semih Yılmaz’ın, fotoğraflardan teşhis ettiği ve “İbrahim” olarak bildiği mahrem abisinin hakim Mehmet Ali Ç. olduğu ortaya çıktı. HSK, Mehmet Ali Ç. hakkında soruşturma başlattı.

Osman Özgan
04:00 - 27/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:38 - 27/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün TSK’daki kripto yapılanmasına büyük darbe vuran ankesörlü-kontörlü telefon soruşturmalarında itirafçı olan askerlerin beyanlarıyla yeni isimler deşifre ediliyor. Son olarak denizci bir astsubayın itiraflarıyla hakkında daha önce işlem yapılmayan bir hakim tespit edildi.

İTİRAFÇI OLDU

Ankara Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlardan haberleştiği belirlenen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli 2’si binbaşı, 32’si astsubay olmak üzere 34 şüpheli hakkında 13 Aralık’ta gözaltı kararı verildi. Bunların arasında yer alan astsubay Semih Yılmaz, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek itirafçı oldu.

GÖREVDEKİ HAKİMİ TEŞHİS ETTİ

  • Yapılan araştırmada toplam 29 ankesör irtibatı tespit edilen ve başka askerlerle ardışık olarak arandığı belirlenen Yılmaz, ifadesinde 5 farklı ismi fotoğraflarından teşhis etti. Bunlardan 4’ü hakkında farklı illerde FETÖ’den devam eden soruşturma ve dava bulunduğu tespit edilirken, şüphelinin “İbrahim” kod adıyla deşifre ettiği Mehmet Ali Ç.’nin ise hala Ankara hakimi olarak görev yaptığı anlaşıldı. Bunun üzerine şüpheli Semih Yılmaz hakkında, “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan dava açan savcılık, durumu Hakimler ve Savcılar Kurulu’na bildirdi. Kurul, hakim Ç. hakkında soruşturma başlattı.
#Semih Yılmaz
#FETÖ
#Mehmet Ali Ç.
#HSK
5 yıl önce