EDISYON:

Hainlerden hesap sormak namus borcudur

Yeni Şafak
17:5616/07/2016, Cumartesi
G: 16/07/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olağanüstü oturumda konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olağanüstü oturumda konuştu.



Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:



"Bölgeler ablukaya alınmış, tanklar sokaklara çıkmıştır. 96 yıllık kutlu bir mazisi olan TBMM'nin bombalanması korkunçtur. Böylesi bir çılgınlığı, böylesi bir hayasızlığı Milli Mücadele yıllarında yedi düvel yapmamıştır. Gazi meclise düşen her bomba 79 milyon vatandaşa değmiş, yüreklerde patlamıştır. Bu yalnızca milletvekillerine değil Türk Milleti'nin tamamını hedef almıştır. Kanı bozuk çevre ve odaklar ülkemizi kaosa mahkum etmeyi amaçlamışlardır. Aslında dün gece yaşananlar kanlı ve kalleş terör saldırısıdır ve bu saldırı Türk askerinin içinden devşirilmiş, aklı çekinmiştir. Demokrasi uçurumdan dönmüştür. Milli iradenin namus ve emanetleri son anda kurtarılmış. Milli iradeye sürülen kara leke temizlenmiştir. İhtilaller, muhtıralar, cunta devirleri tarihin çöplüğüne çoktan atılmıştır. Milli birlik ve kardeşliğimizin dayandığı zemin milli ilkelere bağlıdır. Hiçbir paralel yapı hiçbir terör örgütü bu zemini çatlatamayacaktır. Huzur cellatlarının sonu her daim hüsran olacaktır. Siyasi, dünya görüşümüzün pusulası nereyi işaret ederse etsin hepimiz bu cennet vatanın evladıyız. Tarihimiz birse talihimiz de birdir. Çünkü biz büyük Türk Devleti'yiz. Başka bir Türkiye yoktur. Ne yapacaksak demokrasinin sınırlarında yapacağız ve Allah'ın izniyle başaracağız. Gazi meclise bomba atacak kadar gözü dönmüşler de TSK'nın bir parçası olamayacaklardır. Hainlerden hesap sormak hepimizin namus borcudur. Türk Milleti müsterih olmalıdır. Kötü emellere karşı tam bir kenetlenme ile huzurlu bir geleceğe adım adım yürüyeceğiz. Devlet tektir, dil tektir, vatan tektir, millet sonuna kadar birdir,diridir, zalimlere karşı tavizsizdir. Masum vatandaşlara bomba sıkan, bu kapsamda 161 evladımızın şehit olmasına neden olan bu katilleri şiddetle lanetliyorum. Türk Milleti'ne baş sağlığı diliyorum. Kardeşliğimiz, milli ruh ve beraberliğimiz yara almasın. TSK bünyesinde kanserleşmiş hücreleri keserek yok etmek, askerimizi töhmet altında bırakmamak hepimizin sorumluluğudur. Hiçbir şeyden haberi olmadan Mehmetçik'i sokağa çıkaranlar işledikleri suçların son anına kadar hesabını vermelidir. Bugünkü ortamı fırsata dönüştürmeye çalışanlara karşı aziz milletimiz soğuk kanlı olmalıdır.



Yerli veya yabancı, bölgesel veya küresel operasyonlara asla izin vermeyip geri adım atmayacağımızı milli bir görev addediyorum. Hepimize geçmiş olsun diyorum. Herkesin gereken dersi çıkarmasını dileyerek, hepinizi selamlıyorum."




#Devlet Bahçeli
#MHP
#TBMM

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.