|

Gülen’li savunma

FETÖ’nün, devletin kılcal damarlarına sızmak amacıyla soruları ele geçirdiği 2010 KPSS’ye ilişkin davanın ikinci duruşması yapıldı. Sanıklardan Fatih Yıldız, kendisini paralel yapının elebaşı Fetullah Gülen’in, “Terörist Müslüman olamaz, Müslüman da terörist olamaz” sözleriyle savundu. Tüm şüpheliler, "Soruları çalmadık, kopya çektik" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:39 - 22/03/2016 Salı
Yeni Şafak

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin davanın ikinci celsesinde bir sanığın, kendisini paralel yapının lideri Fetullah Gülen'in sözleriyle savunması dikkat çekti. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devletin kılcal damarlarına sızmak amacıyla soruları ele geçirdiği ve kendi elemanlarına dağıttığı KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu, 230 kişi hakkında açılan davanın ikinci celsesi dün yapıldı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar ile sanık avukatları ve şikayetçi kurumlardan ÖSYM'nin avukatları katıldı.



TERÖRİST MÜSLÜMAN OLAMAZ


KPSS'ye, eşiyle birlikte ilk kez 2010'da girdiğini savunan tutuklu sanıklardan Fatih Yıldız, kopyayla suçlanmasının makul olmadığını söyledi. “Terör örgütüne üye olma” suçunun yöneltildiği sanık, FETÖ'nün lideri Fetullah Gülen'e ait bir sözle kendisini savundu. İnançlı birisi olduğunu kaydeden sanık, örgüt üyeliği suçlamasını Gülen'in “Terörist Müslüman olamaz, Müslüman da terörist olamaz” sözüyle reddetti. “Devlet kurumlarına KPSS ile sızdığı ilan edilen bir örgütün üyeliğini hakaret kabul ediyorum” diyen Yıldız'ın, sürekli sorular sorarak savunma yapmasına Mahkeme Başkan Musa Yeşil tepki gösterdi. Yeşil, “Siz savunma yaapacak pozisyondasınız. Bize soru soracak konumda değilsiniz” diyerek sanığı uyardı.



PARA TRANSFERİNİ HATIRLAMADI


Sanıklardan Burak Deniz Bektaş ise savunmasında, tekrar edilen sınavda başarısının düşmesini “psikolojik baskıya ve yer değiştirmeye” bağladı. Bektaş, para transferi iddialarını hatırlamadığını söyledi.Sanık Eyüp Kartal da Eğitim Bilimleri testinin iptal edilmesi nedeniyle mağdur olduğunu, psikolojik çöküntü yaşadığını ve o psikolojiyle girdiği sınavda başarısının düştüğünü öne sürdü. Kartal, “Kimseden soru almadım” dedi.



KOPYA DİYEREK HEDEF ŞAŞIRTTI


Bu arada, iddianamede, kopyanın sınav anı ve sınav esnasındaki faaliyet olduğuna dikkat çekilerek, şüphelilerin eyleminin zincirleme nitelikli dolandırıcılık suçu şeklinde olduğu belirtilmişti. Ancak dün savunma yapan bütün sanıkların ısrarla “kopya” ifadesini kullanması ise hedef şaşırtmak olarak yorumlandı. Sanık Ömer Mıstıkoğlu'nun “14 yıllık bir eğitimci olarak kopya almak ve vermek isnatları benim için utançtır” şeklinde konuştu.


#fetö
#Fatih Yıldız
#paralel yapı
#Fetullah Gülen
#kpss
8 yıl önce