|

Gülen’le görüştüm

Terör örgütü FETÖ’den tutuklanan İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu, terörist başı Fetullah Gülen ile görüştüğünü itiraf etti. Ekrem Dumanlı’nın aracılığıyla Gülen’le telefonda konuştuğunu belirten Mutlu, 7 Şubat MİT krizi ve Gezi olaylarının başında Ali Fuat Yılmazer’in olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:23 - 5/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 12 şüpheli, “terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirilen 8 vali, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakamın hakimlik işlemleri sona erdi. Nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği, eski İstanbul Valisi Mutlu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerin “terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmalarına karar verdi.



SORGUDA İTİRAF ETTİ


Tutuklanan eski İstanbul Valisi Mutlu, hakimlik sorgusunda, Fetullah Gülen ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine de şunları söyledi: “Bana sorduğunuz FETÖ silahlı terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile yüz yüze bir görüşmem yoktur. Bir telefon görüşmemiz vardır. Şöyle vuku buldu: İstanbul valiliğim dönemimde ziyarete gelen pek çok kişi, kurum, kuruluşlar olur. Bu ziyarete gelen, şimdi tam hatırlayamadığım bir sivil toplum kuruluşu, ziyaret sırasında, 'ABD'ye yakında gideceklerini ve orada bir geçmiş olsun dileğinde bulunacaklarını' ifade ettiler. O günlerde önemli bir rahatsızlık geçirdiği, hatta hastaneye kaldırıldığı konusunda çok yoğun bilgi paylaşılmıştı. Tarihi tam hatırlamıyorum, 2011 ya da 2012 yılları olabilir.



'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONU


Telefonumdan Zaman gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı direkt olarak kendisi çıkarak Amerika'dan aradığını ifade ettiler. 'Sizin geçmiş olsun dilekleriniz de iletilmiş, bu vesileyle Fetullah Gülen de size bir teşekkürde bulunmak isterler' diyerek telefonu Gülen'e vereceğini söyleyip bir görüşme yaptırdılar. Fetullah Gülen ile tek görüşmemiz budur. Başkaca bir husus olmamıştır bunun dışında. Benim de bir talebim olmamıştır böyle bir görüşme için.”



Darbecilerle yargılamayın!


Hüseyin Avni Mutlu, 17 Temmuz'da açığa alındığını, bunu hiçbir zaman beklemediğini söyledi. FETÖ ile 17 yaşından beri mücadele ettiğini de söyleyen Vali Mutlu bu nedenle açığa alınmış olmayı reddettiğini söyledi. Öte yandan Mutlu'nun görevden alınan FETÖ üyesi Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç'ı geçmiş olsun diye aradığı da ortaya çıktı.



PAŞA AKIN ÖZTÜRK SORUSU


Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün telefon numarasının kendi telefonunda kayıtlı olması da sorulan Mutlu, "Cep telefonumda, 'Paşa Akın Öztürk' olarak kayıtlı bulunan Öztürk, Diyarbakır valisi olarak 2007-2010 yıllarında görev yaptığım sürede Diyarbakır 2. Ana Jet Üs Komutanlığını yürütüyordu. Bu mesai vesilesiyle kendisini tanırım. Bunun dışında kendisiyle bu soruşturma evrakı içerisinde bahsolunduğu şekilde, cunta girişimi, ihtilal teşebbüsü konusunda hiçbir temas, ilgi, irtibat söz konusu değildir. Bendeki kaydı 2007 yılından itibaren vali olmamdan kaynaklı bir kayıttır, yeni bir kayıt değildir" diye konuştu.





Kumpasın başı


Hüseyin Avni Mutlu, MİT kumpası ve 17/25 Aralık olaylarının başında Ali Fuat Yılmazer'in olduğunu söyledi. Mutlu, 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın KCK soruşturması kapsamında alınmak istenmesi ve bu yönde bir kumpas kurulması olayından sonra, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki istihbarat, terör ve mali suçlarla şube müdürlüğüne yapılan tayinlere ilişkin de bir soru sorulması üzerine şu beyanda bulundu: “Hatırladığım en önemli değişiklik, orada bu kumpas girişiminin başında il emniyet müdür yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ile ilgili bir değişiklik yaptık ve sayılmış olan isimler de bu değişiklik listesinin içerisinde bulundu. Zira bize söylenen bu kumpası yürüten kişinin Yılmazer olduğu bilgisiydi. Bu nedenle il müdür yardımcılığı görevinden kendisini bir gece onayı ile aldık.”



#FETÖ
#Fetullah Gülen
#Ali Fuat Yılmazer
#Hüseyin Avni Mutlu
8 yıl önce