|

Gülen’in sosyolojik ölümü

Yargıtay’ın geçtiğimiz hafta bozduğu Ergenekon davasıyla başlayan ve 17-25 Aralık 2013’te üst limitine ulaşan ‘Paralel hegemonya süreci’, Fethullah Gülen’in ve örgütünün siyasi ve sosyolojik mağlubiyetiyle sona erdi. Gerçek Hayat Dergisi, Gülen Okulları’nı araştıran Robert Amsterdam’ın raporu ile örgütün etkinliğinin nasıl azaldığını yazdı.

Yeni Şafak
10:14 - 25/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:18 - 25/04/2016 Pazartesi
Gerçek Hayat

FETÖ devlete hâkim olduğu 2007-2013 yılları arasında oligarşi tatbikatı yaptı, birdenbire derin iktidarını kaybedince kolektif isyan aşamasına geçti. ABD'deki yeni gelişmeler, örgütü ayakta tutan ideolojinin üretildiği eğitim sistemini çökertti.



Eğitim, Gülen Örgütü'nün temel direğiydi. Çünkü eğitim yoluyla sadece mülkiye, yargı, emniyet ve istihbarat kurumları başta olmak üzere devlet kurumlarında istihdam edilecek bürokrat yetiştirmiyor, Paralel Devlet Yapılanması'nın harcını kardıkları sadakat ve itaate dayalı nesiller üretiyordu. Altın Nesil sistemi ile tek tip insan yetiştiriliyordu.



Önceleri ABD, örgütü koruma altına aldı fakat örgütün kullanışlılığı azalınca yüz çevirmeye başladı. ABD'de Gülen Örgütü'nü ve okullarını araştıran Amsterdam & LLP Partners hukuk bürosunun yetkilisi Robert Amsterdam'ın başlattığı hukuk savaşı örgütü tedirgin etti.



Amsterdam'ın FETÖ raporu


Robert Amsterdam'ın raporuna göre, ABD Başkanı Barack Obama ve Demokrat Parti'nin başkan adaylarından Hillary Clinton gibi siyasetçilere Gülenistler tarafından bağış yapıldı. Amsterdam'ın raporunda dikkat çektiği dört husus var:



-Harmony okullarının ABD vergi sistemi ile kamu eğitim sistemini tehdit eder nitelikte olması,



-Çalışanlara etnik ve cinsel açıdan ayrımcılık yapılması,



-Ayrımcılıktan kaynaklanan ücret dengesizliği,



-H-1B vize programının suistimal edilmesi.



Gülenistler kayırılıyor


Gülen Örgütü'nü 'Beyaz yakalı kriminal şebeke' olarak nitelendiren Amsterdam, örgütün hem ABD vergi sistemini, hem de kamu eğitim sistemini tehdit eden bir yapı arz ettiğini belirtiyor. Harmony okullarında Gülenci Türk öğretmenlerin kayırıldığı, yabancı öğretmen ve ebeveynlerin açıklamalarına da yansıyor. Harmony Bilim Akademisi'nde öğretmenlik yapmış bir isim, Türk hocalara yer açılması için işinin ehli Amerikalı hocaların bertaraf edildiğini söylüyor. Amsterdam, Gülen Örgütü'nün Altın Nesil projesinden de söz ediyor ve eğitim sisteminde Nepotizm'in (akraba kayırmacılığı) olduğunu belirtiyor.



ABD Gülen'i koruyor


Gülen Örgütü, Kongre üyeleri ve yardımcılarının masraflarını karşılayarak, Bodrum ve Kuşadası gibi tatil beldelerinin de aralarında bulunduğu 100'ün üzerinde yere seyahat düzenledi.



Gülenistler ayrıca Amerikalı siyasetçilerin seçim kampanyalarına da yüz binlerce dolarlık bağış yaptı. 'Paralel Yapı'ya destek için ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e Türkiye'yi şikâyet eden mektupta imzası bulunan Kongre üyeleri için Gülenistlerin yaklaşık 470 bin dolar harcadığı da ortaya çıkmıştı. Bu kişiler arasında 1915 Ermeni tehciri tasarılarını destekleyen isimler de bulunuyor.



Gülen'in kirli işleri ortaya çıkacak


Robert Amsterdam yürüttüğü hukuki süreç için “Bu dava Gülen'in bağlantı ve kirli ilişkilerini ortaya koyma adına net bir sonuç olacak” demişti. Yine Amsterdam “Bunca bağıştan sonra ABD hükümetinin Gülen örgütünü korumadığını söylemek safça olur. ABD'de bildiğiniz gibi bir derin devlet var” diyor.





#ABD
#FETÖ
#Robert Amsterdam
#Gerçek Hayat
8 yıl önce