Gülen’in kitapları şifreli programda

Yeni Şafak
Mustafa Sait Özkan
04:0018/08/2016, Perşembe
G: 17/08/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

Darbe girişimi sonrası itirafçı olan Teğmen Ahmet Çalışkan, örgüt içinde ‘True crypt’ isimli şifreli program kullandıklarını belirterek “Bu program flash bellek şifrelemek için örgüt mensupları tarafından kullanılır. Bu dosya içerisinde Kuran-ı Kerim, Gülen’e ait kitaplar ve vaazları vardı” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası tutuklanan ve itirafçı olan Jandarma Teğmen Ahmet Çalışkan, örgütün şifreli programlar kullandığını anlattı. Çalışkan ifadesinde şunları söyledi: “FETÖ'nün telkinleriyle Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na müracaat ettim ve kazandım. Beni askeri okulların mülakat sınavına 'Talha' kod isimli bir abi hazırladı. Askeriyede kılacağım namazın korku namazı olduğunu teyemmümle abdest alacağımı ve gözümle ima yoluyla namaz kılacağımı söyledi. Benim dışarıya karşı arada sırada içki içen dinle alakası olmayan bir profil çizmemi istedi.”



EN ÖNEMLİSİ GATA


“Gaziantep'de görevde iken benden sorumlu olan 'Mücahit' kod isimli abi yanına götürdüğüm bilgisayara 'True crypt' isimli programı yükledi ve bir şifre belirledi. Programı nasıl kullanacağımı anlattı. Program bilgisayarda arama yapılırsa bulunamasın diye farklı bir isimle yükledi. Bu program flash bellek şifrelemek için örgüt mensupları tarafından kullanılır. Bu dosya içerisinde Kuran-ı Kerim, Gülen'e ait kitaplar ve vaazları vardı.” Örgütün en çok önem verdiği bölümün GATA olduğunu söyleyen Çalışkan, “Çünkü sınavlara giren kişilerin elendiği en önemli bölüm sağlık bölümüdür” itirafında da bulundu.


#FETÖ
#Darbe girişimi
#True crypt
#Ahmet Çalışkan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.