Gülen’in iadesi için ABD’ye gitti

Yeni Şafak
Yasin Yılmaz
04:007/09/2016, Çarşamba
G: 6/09/2016, Salı
Yeni Şafak

Türkiye'den, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve beraberindeki heyet, terörist başı Gülen'in iadesiyle ilgili temaslarda bulunmak üzere dün ABD'ye gitti.

ABD'ye hareketi öncesi Atatürk havalimanında basın mensuplarına açıklamada bulunan Eker, “ABD için 11 Eylül ne ise bizim için de 15 Temmuz odur. ABD'nin bizi anlayışla karşılayacağınız umuyorum” dedi



25 ZİYARET YAPACAĞIZ


Mehdi Eker, “Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 5 milletvekili arkadaşımızla ABD'ye gidiyoruz. Orada bir dizi görüşme gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 25 ziyaretten oluşan bir program hazırlandı. Gerek Cumhuriyetçi gerek Demokrat Parti'den gerek kongre üyesi ve Temsilciler Meclisi üyelerinden randevu alındı. Ayrıca düşünce kuruluşları ve medya kuruluşlarıyla Cuma günü akşamına kadar görüşmeler yapılacak. Oldukça yoğun bir programımız var. Biz AK Parti'yi temsilen gidiyoruz. Tabii bizim gerek FETÖ terör örgütünün elebaşının iadesiyle ilgili gerekse orada Türkiye aleyhine yapılmakta olan lobi faaliyetlerinin bir şekilde olumsuz etkilerini bertaraf etmek için görüşmelerimizi tekrarlayacağız. Bu son heyet olmayacak bundan sonra da arkadaşlarımız gerek parlamento heyeti, gerek bakan arkadaşlarımız gidecek” dedi.



SEFERBERLİK BAŞLATTIK


Mehdi Eker, “Şu anda Başbakan Yardımcımız sayın Numan Kurtulmuş Chicago'da bulunuyor, bir dizi görüşmelerde bulunuyor. Tabiri caizse bir seferberlik başlatmış durumdayız” dedi. Eker, “Bu FETÖ örgütü gayrı resmi olarak bildiğimiz geçen sene sadece lobi şirketine verdiği 8 milyon dolar yani FETÖ örgütünün lobi şirketine ödediği para 8 milyon dolar diye gayrı resmi bilgiler var. Böyle bir örgüt bu. Zika virüsünden daha tehlikeli” dedi.


#Mehdi Eker
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.