|

Gülen’e bir dava daha

Adana’da aralarında Fetullah Gülen ile eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Z.A’nın da bulunduğu 17 sanık hakkında dava açıldı. Gülen, “’Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” ile suçlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:51 - 9/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında Fetullah Gülen ile eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Z.A'nın da aralarında bulunduğu 17 sanık hakkında dava açıldı. Başsavcıktan yapılan açıklamada, FETÖ/PDY ile bağlantılı kişi ve kuruluşlara ait olan ve imar planlarında üniversite arazisi olarak tahsisi bulunan taşınmazların, imar planlarında usulsüz şekilde yapılan değişiklikle vasfının konut alanına çevrildiği belirtildi.



FETÖ'YE FİNANSMAN


Bu şekilde taşınmazın değerinin fahiş miktarda arttırılması sağlanarak FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağlandığı, böylece büyükşehir belediyesi mali kaynaklarının usulsüz şekilde örgütle bağlantılı kişi ve kurumlara aktarıldığı belirtildi.



DARBEYE TEŞEBBÜS


İddianamede, bir numaralı şüpheli olan firari Gülen hakkında, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçundan, dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olan tutuklu sanık Z.A ile diğer şüpheliler hakkında 'terör örgütüne üye olmak', 'kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' gibi suçlardan dava açıldı.


#Fetullah Gülen
#Paralel Devlet Yapılanması
#Fetullahçı Terör Örgütü
8 yıl önce