Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) lideri Gülen, örgütün en büyük finansörü olan Kaynak Holding bünyesinde kayyum atanan Işık Yayıncılık'tan telif hakkı istedi. Avukatı Nuh Albayrak aracılığıyla kayyumlara ihtarname gönderen Gülen, 100'e yakın kitap ve 100'ün üzerinde CD, VCD, DVD için telif hakkı istedi. Gülen ile şirket arasında belirli anlaşmalar yapıldığı vurgulanırken, eserlerin çoğaltılması ve satışlarından Gülen'in hakkı olduğu ifade edildi.
Gülen ile paralel yapıya ait şirket arasında önceden yapılan anlaşmalar neticesinde telif hakkı istenen açıklamada, sözleşmenin de 1 yıl uzatılması talep edildi. Telif hakkı ile sınırlı kalmayan Gülen, Ekim, Kasım ve Aralık dönemine ait ödenecek telif ücreti kapsamında, eserlerin net satış rakamlarının bildirilmesini istedi.Paralel yapıya yakın şirketlere kayyum atanmasına Gülen yaptığı
açıklama ile tepki göstermişti.
Akın İpek'in şirketlerinin yönetimine el konulmasını eleştiren Gülen, “Özür dilerim, nezaket sınırlarını aşıyorum; bu mülahazalarla hareket eden ve iffetli, ismetli, alnının teriyle kazanmış insanların mallarına çöreklenen kimselere dense dense denî haydut denir. Zavallı fani yarın nalları dikebilecek bir insana Cenabı Hakkın mübarek bir ismini vererek kayyum diyorlar” ifadelerini kullanmıştı.
FETÖ'nün en büyük finansörü Akın İpek, şirketlerine el konulması ve İngiltere'ye kaçırdığı milyon sterlinlerin dondurulmasının ardından kayyumdan ilginç bir istekte bulunmuştu. İpek ve 3 aile ferdi, kayyumlardan, ihtiyaçlarının karşılanması için 100'er bin TL maaş bağlanmasını talep etmişti. Savcılık, toplamda 400 bin TL'yi bulan ihtiyaç maaşı bağlanması ile ev ve araç kiralarının şirket kar payından ödenmesine ilişkin talepleri yerinde görmeyip reddetmişti.