|

Güldüren savunma

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ABD'de faaliyet gösteren 'The Respect Institute' isimli kuruluşa Türkiye'deki 147 farklı kişi tarafından 7 Şubat 2013-6 Haziran 2014 tarihleri arasında 2 milyon 112 bin 332 doların 171 ayrı işlemle transfer edildiğini tespit etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2016 Cuma
Güncelleme: 22:48 - 2/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise bu para transferlerinin Ankara ayağındaki 46 şüpheli için düğmeye basarak 30'unu gözaltına alındı. 9 şüphelinin ABD'de olduğu belirlenirken, yurtiçinde olduğu tahmin edilen 7 kişi ise firari durumda. Önceki gün adliyeye sevk edilen 30 şüpheliden 22'si tutuklandı, 8'i adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Savcılığın şüpheliler hakkında hazırladığı sevk gerekçesinde çarpıcı ayrıntılar yeraldı. Şüphelilerin Fetullah Gülen'in talimatıyla kurulan 'The Respect Institute' adlı kuruluşa, FETÖ'nün ABD'deki faaliyetleri için örgütün talimatı doğrultusunda para aktardıkları belirtildi. Bu transferlerin birçoğunun aynı tarihlerde ve aynı miktarlarda olduğuna dikkat çekilen gerekçede, bu paraların bağış ve himmet adı altında toplanan paralar olduğu kaydedildi.



FETÖ ZANLILARININ SENATÖRLERE YARDIM GEREKÇESİ:




KOMEDİ FİLMİ GİBİ...


24-28 Mart 2014 tarihleri arasında yoğunlaşan 907 bin 221 dolar tutarındaki para transferinin, ABD'deki 2014 yılı yerel yönetim seçimleri öncesine denk gelmesi dikkat çekti. Sözkonusu transferleri hangi amaçla yaptıkları sorulan şüpheliler ilginç sözlerle kendilerini savundu. 'Himmet' adı altında topladıkları paraları ABD Kongre seçimlerini etkilemek için kullanan FETÖ üyelerinin söyledikleri komedi filmlerini aratmadı. Savcılığın “Neden Respect Institute adlı kuruluşa para gönderdiniz?” diye sorduğu zanlılar, evlere şenlik şu cevapları verdi: “Babaannem vasiyet etti, yerine getirmek için para yatırdım”, “Cami avlusunda tanımadığım birisi bana bu kuruluşun adını verdi”, “Mübarek bir kuruluş olduğunu duydum...”






#The Respect Institute
#MASAK
8 yıl önce