|

Gizlice himmet parası çekmişler

Konya’da FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında GESAV ve Mevlana Üniversitesi’nin banka hesapları incelendi. Öğretim üyelerinin hesabından himmet parası çekildiği ortaya çıktı. Kurumlara “bağış” açıklamasıyla para gönderen hocalar, bu transferden haberleri olmadığını savundu

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2016 Pazar
Güncelleme: 22:41 - 11/06/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Konya'da yürütülen “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Gevher Sultan Eğitim, Araştırma, Sağlık ve Kültür Vakfı (GESAV) ile Mevlana Üniversitesi'nin banka hesaplarına “bağış” açıklamasıyla himmet parası gönderildiği belirlendi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu, kayyum heyetinin atandığı GESAV ve Mevlana Üniversitesi'nin banka hesaplarını inceleyerek, “bağış” adı altında para yatıran kişilerin ifadelerine başvurdu. Bazı öğretim üyeleri, kendi adlarına yapılan bağışlardan haberleri olmadığını öne sürdü.



İADE ETMİŞ BAĞIŞ OLMUŞ


İncelemede söz konusu kuruluşlara ait hesaplara belirli aralıklarla 250 ile 750 lira arasında bağışta bulunduğu belirlenen A.K'nin, ifadesinde Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştığını, üyesi olmadığı Mevlana Üniversitesi ya da GESAV'a herhangi bir şekilde yardımda bulunmadığını söyledi.A.K, “2012-2013 eğitim-öğretim döneminde Selçuk Üniversitesi kadrosunda çalıştığım dönemde Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyesi olarak ders verdim. Bu sürede her iki üniversiteden de para aldım. Mevlana Üniversitesi, ödediği maaştan bir bölümünün yanlış yapılan ödeme olduğunu, iade edilmesini istedi. Bundan dolayı Mevlana Üniversitesi'ne aylık ödeme yapmış olabilirim” dedi.



AÇILIMINI BİLE BİLMİYORUM


Kayıtlarda GESAV'a 10 ay boyunca 450 lira, Mevlana Üniversitesi'ne de 8 ay boyunca 250 lira bağışta bulunduğu tespit edilen N.T'nin ise ifadesinde üniversitede öğretim görevlisi olarak çalıştığını, vakıfla hiçbir ilişkisinin bulunmadığını söylediği belirtildi. N.T'nin, söz konusu hesaplara havale ya da gönderim yapmadığını, “bağış” adı altındaki para transferinin nasıl gerçekleştirildiği konusunda bilgisi ve haberinin olmadığını öne sürdüğü kaydedildi. GESAV'a 11 ay boyunca 150 lira, Mevlana Üniversitesi'ne de 4 ay boyunca 250 lira bağışta bulunduğu belirlenen V.Ç'nin de üniversitede öğretim üyesi olarak çalıştığını, üyesi olmadığı GESAV'ın açılımını dahi bilmediğini söylediği bildirildi.



HAVALE GÖNDERMEDİM


Mevlana Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne 2012-2013 eğitim-öğretim yılında bilgisayar laboratuvarı kurulması ve üniversitenin fiziki imkanlarının geliştirilmesine katkı sağlamak için maaşından “bağış”ta bulunduğunu anlatan V.Ç'nin, “Üniversitede çalışan muhasebeciye verilen talimat doğrultusunda maaşımdan kesinti yapılarak bağışta bulundum. Muhasebeci, vakfa bağış yapmış olabilir. Ben böyle bir havaleyi yapmadım” diye konuştu.


#FETÖ
#Mevlana Üniversitesi
8 yıl önce