Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) CHP’li Maltepe Belediyesi’nden kiraladığı ve 2006’dan beri gizli toplantı üssü olarak kullandığı Pinhan Restaurant’a Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla kayyum atandı. Mekan, örgütün yurt dışına para transferinde kullandığı 4 şirketin adresi olarak gösterilmiş, düzenlenen operasyonda 20 kişi tutuklanmıştı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Maltepe'deki gizli üssü Pinhan Restaurant'a artık kayyum denetimine girdi. CHP'li Maltepe Belediyesi'nden kiralanan ve 2006'dan beri örgütün gizli toplantı üssü olarak kullandığı Pinhan Restaurant'a Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla kayyum atandı. Pinhan Restaurant İşletmeleri San. Tic. A.Ş. ile birlikte Birim Gayrimenkul ve İnşaat, Turizm ve Gıda San. Tic. Lmt. Birim Sigorta Acenteliği ve Herkül Dış Ticaret Pazarlama Lmt. şirketlerine de kayyum atandığı öğrenildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 2014-2016 yılları arsında yaptıkları çalışmayla, FETÖ'nün Pinhan Restoran üzerinden imza attığı tüm kirli faaliyetleri deşifre etmişti.
Pinhan Restoran'ın ortakları ve FETÖ'nün mali işleriyle ilgilenen üst düzey sorumluları, 2014 yılı Kasım ayında yaptıkları son kritik toplantı ile ifşa olmuşlardı. Örgütün tüm gizli belgelerini yakmayı planlayan paralel yapı, bir vatandaş tarafından ihbar edildi. O gece FETÖ üyeleri, araca yükledikleri tüm dokümanları Samandıra'da bulunan bir inşaatta yakmak üzere Pinhan'dan yola çıktı. Ancak karşılarında polisi buldu. Operasyonda 26 kişi gözaltına alınırken, belgelere de el konuldu.
Gizli belgeler, 2 yıl boyunca incelendi. Masak raporlarında yer alan ayrıntılara göre, 7 milyon euronun çantalarla parça parça halinde Atatürk Havalimanı'ndan Mısır'a gönderildiği belirlendi. FETÖ üyelerinin işlem yapılmaması için her bir çantaya sadece 49 bin euro koyduğu tespit edildi. Örgüt elemanlarının, 50 bin euronun üzerine çıkmayarak incelemeden kurtulduğuna da dikkat çekildi. Operasyonda gözaltına alınan 26 kişiden 20'si çıkarıldığı mahkemece, terör örgütüne üye olmak, terör örgütüne finansman sağlamak, terör örgütü propagandası yapmak ve suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak gerekçesiyle tutuklanmıştı.
Bu arada, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 9 şirketin daha holdingle organik bağı olduğu belirlendi. Bu gelişme üzerine Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla bu şirketlere de kayyum atandı. Böylece Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar kayyum ataması yapılan şirket sayısı 81'e yükseldi.
Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan Kılıçaslan Eğitim Vakfı'nın 4 yöneticisi tutuklandı.
Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla “özel belgede sahtecilik, örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık, terörizme finans sağlamak, FETÖ/PDY örgütüne üye olmak ve güveni kötüye kullanmak” suçlamalarıyla polis tarafından gözaltına alınan vakıf yöneticileri Necmi Somtaş, Nurullah Sarıöz, Mehmet Karakaya ve Arap Ali Aksoy, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kılıçaslan Eğitim Vakfı yöneticisi 5 şüpheli hakkında sahte imzayla işlem yaptıkları, vakfa ait gayrimenkulleri düşük bedellerle FETÖ'ye bağlı eğitim ve öğretim kurumlarına kiraya verdikleri, “öğrencilere burs” adı altında FETÖ'ye finansman sağladıkları iddiasıyla gözaltı kararı verilmişti.